EVO KAKO KINEZI PRIVLAČE NOVAC I SREĆU U KUĆU: Bogate se svaki dan zbog OVE RADNJE
Foto: Profimedia

vaŽno

EVO KAKO KINEZI PRIVLAČE NOVAC I SREĆU U KUĆU: Bogate se svaki dan zbog OVE RADNJE

– Prema verovanju na trpezi treba imati “srećne” plodove, odnosno simbolično voće. Pomorandže simbolizuju zlato, grožđe dobitak, ananas beskrajan prosperitet, a limun zaštita od negativnih vibracija

Objavljeno: 11:22h

Kineska Nova godina simbolizuje novi početak, otpuštanje svega što je negativno u prethodnoj godini i privlačenje novih želja i pozitivnih promena.

Prema feng šui tradiciji postoji nekoliko stvari i rituala koji privlače sreću u dom tokom Kineske Nove godine – evo šta treba da uradite:

– Istaknite u domu stvari u crvenoj, narandžastoj ili žutoj boji. Ukrasite dom dekoracijom u crvenoj nijansi jer se veruje da tople boje u novogodišnjoj noći donose sreću, optimizam i dobru energiju.

– U jugoistočni deo doma koji se smatra uglom bogatstva napravite svoj kutak obilja. Stavite u njega krasulu ili neku drugu feng šui biljku za koju se veruje da privlači novac. U staklenu posudu stavite kovanice i stavite u ugao. Možete napisati na papir afirmacije za privlačenje obilja i staviti u ovaj kutak, ali i napraviti vazu bogatstva.

– Običaj je da se u ponoć pravi “zastava želja”. Na pravougaonom papiru zapišite 9 želja za godinu koja dolazi i okačite list na drvo u vašem dvorištu ili napolju. Veruje se da što brže vetar odnese “zastavu želja” do neba, da će se one što pre ostvariti.

Kineski horoskop
foto: Profimedia

– Prema verovanju na trpezi treba imati “srećne” plodove, odnosno simbolično voće. Pomorandže simbolizuju zlato, grožđe dobitak, ananas beskrajan prosperitet, a limun zaštita od negativnih vibracija.

– Tacna zajedništva – na trpezi treba da se nađe tanjir sa osam vrsti grickalica. Najčešće su to kikiriki, orasi, bademi i suvo voće. Ovaj detalj na trpezi simbolizuje napredak i obilje, ali i ukusno posluženje za porodicu i goste.

– Energetsko čišćenje – uobičajeno paljenje tamjana, žalfije i šafrana uz zvuke tibetanskog zvona veruje se da čisti dom od negativne energije.

– Cveće – Kao simbol novog rođenja, na dan Kineske Nove godine svaki dom treba da ima cveće koje cveta. Najčešće je to bambus – biljka koja označava fleksibilnost, napredak i ravnotežu.

– Ukrasi od papira – U Kini porodice za Novu godinu ukrašavaju dom ukrasima od sečenog crvenog papira. Najčešće su to ukrasi u obliku reči “fu” što znači sreća, ali i ukrasi u obliku znaka u kojoj je godina koju dočekujemo.

(Espreso9


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.