ZBOG OVOG SIMPTOMA DOKTOR PERIŠIĆ JE ZAVRŠIO NA OPERACIJI: Osetio je JAK BOL U OVOM DELU, pa saznao OD ČEGA BOLUJE
Dr Vojislav Perišić, Foto: TV Prva

vaŽno

ZBOG OVOG SIMPTOMA DOKTOR PERIŠIĆ JE ZAVRŠIO NA OPERACIJI: Osetio je JAK BOL U OVOM DELU, pa saznao OD ČEGA BOLUJE

Prvi simptom je bol ispod desnog rebra nakon obilnog obroka, a zatim nadimanje, nelagodnost i podrigivanje, kao i temperatura. Žuta boja kože takođe se može javiti samo kada su žučni kanali blokirani

Objavljeno: 16:21h

Zimski period je opšte poznat kao vreme prejedanja zbog brojnih praznika i proslava. Tada često ne možemo da odolimo kaloričnoj hrani koja se nalazi na bogatoj trpezi.

Međutim, kada sve to prođe, postavlja se pitanje kako sve to utiče na naš organizam. Upravo o tome je gostujući na televiziji K1 govorio poznati gastroenterolog dr Vojislav Perišić i osvrnuo se na simptome bolesti žučne kese.

Doktor je otkrio da je nedavno imao uspešnu operaciju žučne kese, zbog upale i nagnojenja koja je nastala. Kako kaže, posle jakih bolova u desnoj strani stomaka brzo je reagovao i otišao na pregled. Njegov kolega hirurg dijagnostikovao mu je veliki broj malih kamenčića u žučnoj kesi.

Vojislav Perišić
foto: SCREENSHOT/TV PRVA

„Mali kamenčići su glavni uzrok upale u žučnoj kesi, ali mogu da budu tu ceo život i da ne izazivaju tegobu“, rekao je dr Voja i dodao da je glavni način izlučivanja masti iz ljudskog organizma žuč.

Služi za bolje varenje masti i njihovo izlučivanje. Istovremeno, kao što je to bio slučaj sa dr Vojom, u njemu se zapravo stvaraju kamenci u žuči.

"Ima ljudi koji su mršavi, ali imaju dosta kamena u žuči, jer je sastav žuči takav. Masnoće koje se ne rastvaraju, polako se talože i formiraju kamenje", objasnio je naš gastroenterolog i objasnio simptome koji se javljaju kada žučna kesa je upaljena.

Stomak
foto: Profimedia

Prvi simptom je bol ispod desnog rebra nakon obilnog obroka, a zatim nadimanje, nelagodnost i podrigivanje, kao i temperatura. Žuta boja kože takođe se može javiti samo kada su žučni kanali blokirani.

"Žutica se prvo pojavljuje u belančevinama, zatim u licu i naravno svrab po celom telu. Svrbi svuda", rekao je lekar.

Zato ako primetite neki od ovih simptoma, potrebno je odmah da se obratite lekaru, a evo nekoliko načina da sprečite pojavu kamena u žuči.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.