DOMAĆA KISELA VODA: Piše da je potrebna ZA PITU, a mrzi vas da idete u radnju - OVI SASTOJCI SU REŠENJE
Kisela voda, Foto: Profimedia

SJAJNO

DOMAĆA KISELA VODA: Piše da je potrebna ZA PITU, a mrzi vas da idete u radnju - OVI SASTOJCI SU REŠENJE

Pekarski krompir je odličan prilog uz meso.

Objavljeno:

Svako ima svoj način pripreme ovog jednostavnog jela, ali svima je najomiljeniji kada ima hrskavu i čvrstu korice, a meku i sočnu unutrašnjost.

Potrebna su samo 2 sastojka i malo začina da napravite jedan od najukusnijih priloga.

Sastojci:

1 kg krompira 120 g masti 1 kašičica soli 1 kašika svežih listova majčine dušice

Priprema:

Krompir oljuštite, pa isecite i kratko kuvajte (nekih 11 minuta). Stavite mast na pleh, pa istopite u rerni. Prokuvani krompir ocedite, malo protresite, a onda stavite u pleh. Kada procedite krompir, malo ga protresite kako bi ivici bile što hrskavije.

Pecite u zagrejanoj rerni na 220°C oko 30-35 minuta, a 15 minuta pred kraj pečenja okrenite krompir. Gotov krompir servirajte, posolite i poslužite sa listovima majčine dušice.

(Espreso/Stvar ukusa)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.