DOKTORI TVRDE: Jedemo je svaki dan, a LOŠA je za ZDRAVLJE
Doktor, ilustracija, Foto: Youtube paulthomasmd - Dr. Paul Printscreen

NEVEROVATNO

DOKTORI TVRDE: Jedemo je svaki dan, a LOŠA je za ZDRAVLJE

Kao što hrana i određene namirnice mogu jačati organizam i imunitet, tako mogu izazvati i negativne posledice. Jednu od tih namirnica svakodnevno unosimo u organizam, a reč je o pšenici.

Objavljeno:

Ona se nalazi u gotovo svakom našem obroku, ali loše utiče na zdravlje. Kod većine ljudi negativno utiče na kožu, zglobove i nivo šećera u krvi.

Pšenica koju svakodnevno konzumiramo daleko je od prave. Kardiolog Vilijam Dejvis jedan je od brojnih naučnika i lekara koji pokušava druge da edukuje o istini koju krije današnja pšenica. Dejvis kaže da razlozi zbog kojih ljudi odlučuju da jedu žitarice (vlakna i zdravlje srca) nisu dovoljni da pšenica postane sastavni deo ishrane – “U pšenici nema ništa što se ne može naći u drugim namirnicama”, kaže Dejvis.

Pšenica, Smesa, Žitarice
foto: Profimedia

Koža

Ugljeni hidrati u pšenici obično se smatraju dobrim zbog svoje složenosti. Problem je što se ovi ugljeni hidrati razbijaju u šećere, što dovodi do povišenog nivoa insulina i aktiviranja žlezda koje proizvode masnoće. Krajnji rezultat je masna koža i pojava akni.

Zglobovi

Prema kardiologu Dejvisu, bolovi u zglobovima izazvani konzumacijom pšenice najčešće se javljaju u zglobovima prstiju i šaka, a nije neuobičajen ni bol u leđima, kukovima i kolenima.

Šećer u krvi

Pšenica, koja je puna ugljenih hidrata, na kraju se pretvara u šećer. Osim toga, prepuna je amilopektina, ugljenih hidrata koji mogu povisiti nivo šećera u krvi više nego običan šećer, što može izazvati dijabetes.

(Espreso/Krstarica)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.