UKUSNO
SIROTINJSKI KOH BEZ MLEKA, OVAKO SU GA PRAVILE NAŠE STARE BAKE: Donosimo vam najbolji RECEPT svih vremena
Poslastica koja ne sme biti zaboravljena
Sastojci: 5 jaja, pola šolje šećera, 1 vanilin šećer, pola šolje ulja, 2/3 šolje brašna, pola praška, 1 kašika soka od limuna.
Za preliv: 2,5 šolje vode, 2,5 šolje šećera, limunova kora.
Priprema: Prvpo skuvajte sirup - u šerpu sipajte vodu, dodajte šećer i koru limuna, stavite sve na vatru i kuvajte 5 minuta nakon što smesa proključa.
Ostavite na hladnom mestu da se potpuno ohladi.
Odvojite žumanca od belanaca. U belanca dodajte sok od limuna i mikserom umutite u penu. U žumanca dodajte šećer i vanilu, pa izmiksujte u vazdušastu smesu. Dodajte ulje u tankom mlazu u žumanca, kao i prethodno promešano brašno i prašak za pecivo, pa promešajte.
Dodajte umućena belanca u smesu sa žumancima i polako i pažljivo promešajte špatulom do jednolične smese. Sipajte smesu u malo nauljeni pleh, koji ste posuli brašnom, poravnajte i pecite u prethodno zagrejanoj rerni na 180 stepeni.
Koh se peče oko 15-20 minuta, ili dok čačkalica kojom proveravate ne bude suva. Isecite vruć koh na komade i prelijte potpuno hladnim sirupom, pa ostavite da se sve ohladi. Po želji možete posuti kokosom, mlevenim orašastim plodovima...
(Espreso/Stil)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!