PRE NEGO ŠTO STAVITE SARMU U RERNU SIPAJTE 1 PRELIV: Samo TAKO će BITI MEKANA
Posna sarma u šerpi, Foto: Printscreen/Yojutube/ Today's lunch Minja Stanisavljevic

preukusno

PRE NEGO ŠTO STAVITE SARMU U RERNU SIPAJTE 1 PRELIV: Samo TAKO će BITI MEKANA

Caka u pripremi koju ćete svi zapisati

Objavljeno: 19:22h

Ovako se sprema posna sarma u rerni za slavu.

Sa ovakvim receptom nećete pogrešiti.

Caka u pripremi koju ćete svi zapisati.

Uvreme posta ili kada želite lagano, a ukusno jelo - posna sarma je uvek pravi izbor. Isprobajte recept čitateljke Simke za Stvar ukusa i napravite posnu sarmu kakvu do sada niste jeli. Može da se pravi sa običnim ili kiselim kupusom, i za koji god da se odlučite nećete pogrešiti.

Sastojci:

1 manja glavica kiselog kupusa ili 25 listova kupusa

1 velika glavica crnog luka

100 g ljuspica od soje

Posna sarma
foto: Printscreen/Yojutube/ Today's lunch Minja Stanisavljevic

100 g ovsenih pahuljica

1 velika šargarepa

1 veza peršuna

1 kašika mešavine začina

1 kašika ajvara

1 kašika slatke paprike

Posna sarma
foto: Printscreen/Yojutube/ Today's lunch Minja Stanisavljevic

1/2 kašike ljute tucane paprike

biber

3 lovorova lista

1 mala glavica belog luka

200 g pirinča

Preliv za sarmu

oko 400ml vode

Posna sarma
foto: Printscreen/Yojutube/ Today's lunch Minja Stanisavljevic

1 kašika paprike slatke

1 čen luka i lovorov list

Priprema:

Iseckati luk crni, beli ,šargarepu, koren peršuna i izdinstati na ulju. Dodati ljuspice sojine potopljene u vodu predhodno, ovsene pahuljice ne potapati, pirinač, slatku papriku, ljutu papriku, mešavinu začina, biber. U gotovu smesu se dodaje kašika ajvara.

Posna sarma
foto: Printscreen/Yojutube/ Today's lunch Minja Stanisavljevic

Hladan nadev se stavlja na liske kupusa i prave sarme. Po dnu šerpe se stavljaju liske kupusa, sarma i od gore liske kupusa. Sarma se preliva vodom sa mešavinom paprike, belog luka i bibera u zrnu, i lovorov list obavezno. Sarma se kuva oko 2 h na jakoj vatri, pred kraj se smanji na tihu. Može da se peče i u rerni u zemljanoj posudi. A ako se kuva može da se zapeče u rerni pre služenja.Ceo postupak je isti kao i kod mrsne sarme, savijanje,ređanje u šerpu.

(Espreso/Stvar ukusa)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.