STAVITE SIRĆE UMESTO DETRDŽENTA U VEŠ MAŠINU DOK PERETE VEŠ: Evo kakav će EFEKAT nastati
Peškir, Foto: Printscreen/youtube/JECASVAŠTARICA

SJAJNO

STAVITE SIRĆE UMESTO DETRDŽENTA U VEŠ MAŠINU DOK PERETE VEŠ: Evo kakav će EFEKAT nastati

Laura de Bara, žena koja na internetu često deli savete za održavanje higijene u domu, otkriva gde grešimo kad peremo peškire i kako da im vratimo mekoću.

Objavljeno:

- Ako su vam peškiri grubi i kruti posle pranja, to je zbog nagomilanih proizvoda na vlaknima peškira. Oni prirodno imaju veliku moć apsorpcije, pa prilikom pranja ne budu dobro isprani, a to se dešava ako je veš mašina prepuna ili ste stavili previše deterdženta. On će se zadržati na vlaknima peškira, zbog čega više neće dobro upijati i biće grubi na dodir - rekla je ona.

Peškiri
foto: Profimedia

- Ubacite peškire u mašinu bez deterdženta. Dakle, ubacite ih normalno u bubanj, a umesto deterdženta sipajte dve šolje sirćeta. Sirće je prirodni čistač, tako da će skinuti sve proizvode sa vlakana peškira. Takođe, eliminisaće mirise, a dobro je i za mašinu“, kaže ona, dodajući da peškire sirćetom ne perete na temperaturi višoj od 60 stepeni jer voda treba da bude mlaka, ne vrela - dodala je Lora.

Ako i posle toga budu opet grubi, potrebno im je još jedno takvo pranje, i dodaje da pre nego što stavimo da se peškiri suše obavezno ih protresemo.

(Espreso/Krstarica)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.