RADUJ SE SRPSKI RODE: Sprema se SLAVLJE u kući MILOŠA BIKOVIĆA, ovaj datum se željno IŠČEKIVAO
Miloš Biković, Foto: © ATA Images

iščekuje se

RADUJ SE SRPSKI RODE: Sprema se SLAVLJE u kući MILOŠA BIKOVIĆA, ovaj datum se željno IŠČEKIVAO

Biković je rođen 13. januara 1988. od oca Milana i majke Marije. Ima 16 godina starijeg brata Mihaila Bikovića, igumana Manastira Jovanja

Objavljeno: 12:46h

Obožavaoci Miloša Bikovića sa nestrpljenjem iščekuju sutrašnji dan, i imaju poseban razlog za to.

Poznati glumac sutra puni 34. godine, i sigurni smo da slavlja neće izostati.

Podsetimo, Biković je rođen 13. januara 1988. od oca Milana i majke Marije. Ima 16 godina starijeg brata Mihaila Bikovića, igumana Manastira Jovanja.

Kada je bio veoma mlad roditelji su mu se razveli, a njegov otac se preselio u Nemačku.

Završio je četrnaestu beogradsku gimnaziju, a osnovnu školu u Vršcu, govori srpski, engleski i ruski jezik.

Pohađao je školu glume Snežane i Nenada Nenadovića i školu glume i govora DADOV. Diplomirao je na Fakultetu dramskih umetnosti u klasi Dragana Petrovića zajedno sa Ninom Janković, Jelisavetom Orašanin, Tamarom Dragičević, Anjom Alač.

1 / 5 Foto: Profimedia

Redovno se pojavljuje u ruskim filmovima. Biković se pojavio u filmu Sunčani udar (2014), koji predstavlja njegov debi na ruskom tržištu, režisera Nikite Mihalkov, i temelji se na radovima Ivana Bunina: Sunčani udar i Prokleti dani. Takođe se pojavio u Dukhless 2 (2015). Biković je glumio i u filmovima Led (2018) i Preko ivice (2018). Tokom 2018. godine Biković se pojavljuje u filmu Mify i u TV seriji Hotel Eleon, koji predstavljaju nastavak poznate i uspešne TV komedije Kuhinja. Uloga Pavela u seriji Hotel Eleon donela mu je status zvezde u Rusiji, Kazahstanu, Azerbejdžanu i ostalim zemljama bivšeg SSSR-a.

Godine 2018. Biković se pojavio u glavnoj ulozi filma Južni vetar, režisera Miloša Avramovića, koji je zabeležio rekordan broj pregleda. 2020. godine se pojavio i u istoimenom televizijskom serijalu.

Južni vetar
foto: Promo, FCS

U 2019. godini Biković se pojavio u glavnoj ulozi filma Balkanska međa zasnovan na istinitim pričama. Rusko-srpski akcioni film reditelja Andreja Volgina posvećen je tajnoj operaciji zauzimanja aerodroma Slatina na Kosovu i Metohiji tokom NATO bombardovanja 1999. godine u SR Jugoslaviji. Premijerno je prikazan u Beogradu 19. marta 2019, pet dana pre 20. godišnjice NATO bombardovanja SR Jugoslavije. Krajem 2019. godine Biković je ostvario vodeću ulogu u filmu Sluga, koji je postao najgledaniji film u istoriji ruskog bioskopa. Samo u jednom danu film je pogledalo više od 750.000 ljudi. Film je režirao Klim Šipenko.

U 2020. godini Biković se pojavio u glavnoj ulozi filma Hotel Beograd. Filmska komedija, realizovana u rusko-srpskoj koprodukciji. Film predstavlja deo franšize Kuhinja, odnosno nastavak sitkoma Hotel Eleon. Reditelja filma je Konstantin Statski.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.