EVO ŠTA SE DEŠAVA KADA POJEDETE BANANU SA CRNIM PEGAMA: Od sad ćete DOBRO RAZMISLITI O KUPOVINI
Banane, Foto: Profimedia

poznato

EVO ŠTA SE DEŠAVA KADA POJEDETE BANANU SA CRNIM PEGAMA: Od sad ćete DOBRO RAZMISLITI O KUPOVINI

Brojni eksperimenti dokazali su da konzumiranje banana može sprečiti određene bolesti

Objavljeno: 12:22h

Većina ljudi vole da jedu banane, no samo su neki svesni svih prednosti koje ovo voće može da ponudi.

Malo ko zna da su banane sa crnim pegama dokazano zdravije od onih zelenih. Što je više tamnih mrlja na banani, banana je zdravija.

Kada banana postane zrela, poveća se nivo antioksidanasa i zbog toga postanu žute. Zrele banane korisne su za poboljšanje imuniteta.

Banane sadrže kalijum, vitamin A, vitamin B, vitamin C, magnezijum, vlakna, lutein i folnu kiselinu. Bogate su i mnogim esencijalnim hranljivim materijama i mogu da budu korisne kada neko pokušava da izgubi višak kilograma, ali i za bolje varenje i zdravije srce.

Voće, Povrće, pijaca, Cene, Palilulska pijaca, Banane, Maline
foto: Aleksandra Čolić

Međutim, njena primena u svakodnevnom životu je velika. Poznato je da kora banane pomaže kod rasta sobnih biljaka, a kako utiče na ljudski organizam i kožu, uverićete se ako probate sledeći trik.

Odlazak na pedikir može biti prilično skup, na sreću, postoji jedan praktičan trik s korom od banane, a koji može napraviti čuda za vaša stopala.

Naime, banane su sjajne za pedikir aminokiseline i vitamini koji se nalaze u tom voću mogu suva i ispucana stopala vrlo brzo opet učiniti glatkim i mekima.

Kora sadrži stvari koje će omekšati i nahraniti vašu kožu.

Kako se koristi kora od banane?

Oguli bananu, pojedi je te zadrži koru. Operite pa osušite svoja stopala, uzmite koru od banane te s unutrašnjom stranom natrljajte stopala.

Potom stopala isperite mlakom vodom ili uživajte držeći ih u lavoru s toplom vodom u kojoj ste razmutili malo praška za pecivo. Nakon toga možete iskoristiti još malo finog losiona te obući suve i čiste čarape.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.