NAPRAVITE PRELIVENU PITU SA SIROM: 1 sastojak joj daje HRSKAVOST, do sada JE NISTE PROBALI (RECEPT)
Pita sa sirom, Foto: PRINTSCREEN/YT/FAIRYTALE KITCHEN WITH ANNIE

preukusno

NAPRAVITE PRELIVENU PITU SA SIROM: 1 sastojak joj daje HRSKAVOST, do sada JE NISTE PROBALI (RECEPT)

Ako niste stručnjak u razvlačenju kora koristite kupovne, ukus je jednako dobar

Objavljeno:

Tajna ukusa ove pite sa sirom je u njenoj jednostavnosti.

Za doručak poslužite pravu domaćinsku pitu sa sirom koja se pravi sličnu kao najčuvenija srpska pita - gibanica.Ako niste stručnjak u razvlačenju kora koristite kupovne, ukus je jednako dobar.

Pita
foto: Printscreen/Youtube/ Ольга Матвей

Ono što ovu pitu izdvaja, sem jednostavne pripreme, je i to što se prvo preliva istopljenim puterom, a zatim i smesom od jaja i mleka, koji čine koricu hrskavkom i pucketavom.

Sastojci:

400 g feta sira

4 jajeta

80 ml ulja

400 ml jogurta

1 puna kašika brašna

10 g praška za pecivo

500 g kora za pitu

Za prelivanje:

Pita sa sirom
foto: Printscreen/Youtube/ Enfes Yemek Tarifleri

2 jajeta

200 ml mleka

100 g putera

Priprema: Sir izdrobite, a u drugoj činiji umutite jaja sa uljem i jogurom, pa dodajte brašno i prašak za pecivo koje ste prethodno sjedinili. Promešajte. Zatim u smesu dodajte i izdrobljeni feta sir i opet lepo promešajte. Tepsiju prečnika 30 cm lepo nauljite, pa na dno stavite 2 kore. Sipajte malo fila, pa preko stavite jednu koru. Tako ređajte dok ne utrošite sve, a poslednji red treba da bude kora. Pitu isecite na kocke, pa prelijte istopljenim puterom, a onda i jajima koja ste umutili sa mlekom. Pecite na 200°C oko sat vremena.

(Espreso/Stvar ukusa)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.