MNOGI KAŽU DA JE OVO NAJBOLJE POSNO JELO: Paprike punjene moravskim pasuljem od kojih POLAZI VODA NA USTA
Punjene paprike, Foto: Printsceen/Youtube/ Gala Food

recept

MNOGI KAŽU DA JE OVO NAJBOLJE POSNO JELO: Paprike punjene moravskim pasuljem od kojih POLAZI VODA NA USTA

Pasulj stavite u vodu pa kuvajte oko sat vremena

Objavljeno:

Posni moravski pasulj verovatno do sada niste spremali, a veoma zdrav pun vlakana. Ako ste savladali osnove pravljenja pasulja, onda isprobajte i ovaj neobičan način kuvanja moravskog pasulja:

Potrebno je:

800 grama do 1 kg pasulja

1 glavica belog luka

2 l vode

3-4 glavice crnog luka

1 kašika brašna, so, suvi začin, začinska crvena paprika, biber

Suva paprika za punjenje, a možete koristi i svežu ili papriku iz turšije

Punjene paprike
foto: Printscreen/Youtube/ kuhaj i peci

Priprema:

Pasulj stavite u vodu pa kuvajte oko sat vremena. U tiganj stavite luk da se dinsta, pa mu dodajte začine a potom i proceđen pasulj, kao i malo vode iz pasulja.

Paprike punite pasuljom pa ređajte u vatrostalnu činiju ili grne. Zalijte sa malo vode iz kuvanog pasulja.

Stavite sve u rernu na 200 stepeni Celzijusa oko jedan i po do dva sata, prenosi Lepote Srbije.

(Espreso/Krstarica)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.