OVAKO SPREMLJEN PASULJ SE JEDE SAMO NA BADNJE VEČE: Jedan TAJNI SASTOJAK mu daje poseban ŠMEK (VIDEO)
Prebranac, Foto: Printscreen/Youtube/ Simple Meal Prep.

TRADICIJA

OVAKO SPREMLJEN PASULJ SE JEDE SAMO NA BADNJE VEČE: Jedan TAJNI SASTOJAK mu daje poseban ŠMEK (VIDEO)

Ova svečana trpeza treba da bude puna i posna, a postoji jedno jelo koje se kuva baš svake godine

Objavljeno:

Badnje veče predhodi Božiću, za razliku od Božića kada možete ići u goste ili nekoga ugostiti, Badnje veče se obavezno provodi samo u krugu porodice. Na taj dan se ne ide nigde i ne primaju se gosti.

Na Badnje veče se posti, a trpeza mora da bude puna i svečana. Svečana posna trpeza ne može da prođe bez ukusnog pasulja prebranca.

Priprema:

Sastojci: 1kg belog pasulja 2 velike glavice crnog luka 2 kašike crvene mlevene paprike 1 kašika suvog začina 5 g soli 200 ml suncokretovog ulja

Priprema: Pasulj prokuvajte u vodi pa ga iscedite i ponovo kuvajte. Kada je pasulj skoro kuvan pripremite sos za pečenje pasulja. Iseckajte luk na tanke kriške, dodajte ulje i ostavite na srednjoj vatri da se prži, pazite da ne zagori i često mešajte.

Pošto je luk skoro gotov dodajte suvi začin, so, i crvenu papriku. Pasulj možete da kuvate sa postepenim dodavanjem vode ili da nalijete vodu više vode pa posle višak da odlijete. Kada je pasulj kuvan pecite ga u rerni 220 stepeni.

U posudu za pečenje staviti trečinu luka, po dnu, pa pasulj, pa trećinu luka, pa pasulja i tako redom. Pecite dok lepo ne porumeni. Za detaljnija uputstva pogledajte video:

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.