KRALJEVSKA GLAZURA za najmekše novogodišnje MEDENJAKE: Napravite ih BAŠ PO OVOM RECEPTU, tope se u ustima
Medenjaci, Foto: Martin Mehes / Česká ilustrační fotografie / Profimedia

PREUKSUNI

KRALJEVSKA GLAZURA za najmekše novogodišnje MEDENJAKE: Napravite ih BAŠ PO OVOM RECEPTU, tope se u ustima

Uživaćete i u procesu pripreme i u savršenom ukusu

Objavljeno:

Sastojci: 165 g meda, 60 g šećera u prahu, 250 g margarina ili putera, 1 jaje, 1 prašak za pecivo, oko 550 g brašna, po želji malo cimeta.

Kraljevska glazura: 1 belance i 230- 250 g šećera.

Priprema: Medu dodati šećer i mešati da se šećer otopi, pa dodati omekšali margarin pa opet mešati, ne mora da se skroz sjedini, samo da nema velikih grudvi, pa dodati jaje i opet mešati, pa pola mere brašna, cimet i opet mešati, pa prašak za pecivo i skoro svu količinu brašna od 550 g.

Novogodišnji kolači, Keksići, Medenjaci
foto: Privatna arhiva

Sad će već biti tvrđe, neće biti za mućenje, ali i dalje je mekano, lepljivo, pa po malo dodavati brašna i mesiti.

Kada umesite treba da bude mekano i skoro lepljivo, najbolje završiti mešenje na stolu. Umotati u foliju i staviti u frižider bar sat vremena.

Radnu površinu posuti brašnom i razvući oklagijom, pa modlicama vaditi medenjake. Peći na 180 stepeni dok rubovi ne počnu da rumene, treba da ostanu svetli. Peku se oko 8 do 10 minuta, u zavisnosti od rerne.

(Espreso/Stil)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.