PODVARAK SA ŠARANOM - POSNO JELO KOJE SE BRZO POJEDE: U kiseli kupus dodajte trik sastojak i biće lepši! (VIDEO)
Podvarak s šaranom, Foto: Printscreen/Youtube/Bakina kuhinja

recept

PODVARAK SA ŠARANOM - POSNO JELO KOJE SE BRZO POJEDE: U kiseli kupus dodajte trik sastojak i biće lepši! (VIDEO)

Podvarak sa šaranom postaće vam omiljeno jelo

Objavljeno:

Podvarak je zimsko jelo od kiselog kupusa koji svi vole. Obično se sprema sa suvim mesom ili krmenadlama, a kako je u toku Božićni post, naš predlog je da ga napravitesa šaranom. Ako niste kiselili kupus, možete to da uradite za 2 dana, ali isto tako možete i da ga kupite u prodavnici. Ukus će biti jednako dobar. Ono što je bitno jeste da u podvarak dodate belo vino jer ga čini ukusnijim.

Sastojci:

1 kg kupusa ribanca

3 crna luka

1,5 kašika šećera

malo kima

malo belog vina

2 lovorova lista

1 kašičica slatke paprike

biber u zrnu

malo pirinča

Za šarana:

2 kg šarana

so, biber

mast

Priprema:

Za podvarak: Na masti prodinstajte sitno seckan crni luk dok ne omekša. Zatim dodajte kupus ribanac, šećer i slatku papriku, lovorov list, kim i biber u zrnu. Promešajte. Sipajte belo vino i dinstajte, a zatim postepeno dodajte po malo vode. Kada dovoljno omekša sipajte malo pirinča da pokupi višak tečnosti i pecite u rerni na 200°C da dobije lepu boju.

Za šarana: Isecite ribu na filete, pa posolite i pobiberite. Zatim je kratko ispržite na masti. Poređajte šarana preko podvarka, sipajte i mast u kojoj se pržila riba, a zatim vrtatite još kratko u rernu da kupus pokupi miris ribe.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.