Lignje, Foto: Printscreen YouTube/Kuh Poh
UKUSNO!
PREDJELO ZA SVETOG NIKOLU ZA LJUBITELJE MORSKIH PLODOVA: Lignje kuvane u vinu i limunu
Na maslinovom ulju propržite sitno seckani beli luk
Objavljeno:
Ako ste ljubitelj morskih plodova, lignje spremljene na ovaj način će vas oduševiti.
Sastojci:
400 g lignji (jedno pakovanje)
1 čaša belog vina
svež peršun
2-3 čena belog luka
limun
Prilog:
krompir
Priprema:
Na maslinovom ulju propržite sitno seckani beli luk. Zatim dodajte lignje, poklopite i kuvajte par minuta. Sipajte vino i nastavite da kuvate poklopljeno. Pred kraj dodajte sitno seckan peršun i limun isečen na kolutove.
Kada se krompir skuva i njega ubacite u lignje da malo upije tečnost.
(Espreso / Stvar ukusa)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!