ZAPRŠKA ZA PREBRANAC SE SPREMA SAMO NA OVAJ NAČIN: Od sada ćete je samo TAKO SPREMATI, 1 vrsta MESA daje ŠMEK
Prebranac, Foto: Printscreen/Youtube/CHEFTOMKERRIDGE

ukusno

ZAPRŠKA ZA PREBRANAC SE SPREMA SAMO NA OVAJ NAČIN: Od sada ćete je samo TAKO SPREMATI, 1 vrsta MESA daje ŠMEK

Pasulj potopiti u vodi i ostaviti preko noci

Objavljeno: 21:33h

Pasulj je vrlo hranljivо i ukusno jelo, i jednostavno za pripremu bez obzira na sortu. Širom sveta mogu se pronaći mnoga regionalna variva od pasulja poznata kao čorba od pasulja, koja uključuju sporo kuvanje pasulja sa mešavinom povrća i mesa u zavisnosti od regiona.

U nastavku pročitajte recept za pasulj prebranac.

Sastojci (za 5 osoba):

  • 500 gr pasulja (tetovac)
  • pola glavice crnog luka
  • par listića domaće trajne kobasice
  • 3-4 čena belog luka
  • so
  • malo vegete
  • biber
  • aleva paprika
1 / 6 Foto: Printscreen/Youtube/ Sace Recepti

Priprema:

Pasulj potopiti u vodi i ostaviti preko noći. Sutra kratko prokuvati i baciti vodu. Ponovo naliti vode toliko da pokrije pasulj u šerpi i kuvati dok ne omekša (zrna ne treba da se raspadnu).

Kada je skuvan prebacite ga u zemljanu posudu ili tepsiju i sada spremite zapršku.

Zaprška:

Na ulju malo propržiti iseckan crni luk, dodati seckane kobasice i beli luk i prziti dok lepo ne zamiriše na beli luk. Onda dodati vegetu, so i alevu papriku i time preliti pasulj u zemljanoj posudi.

Promešajte i ako vam od kuvanja pasulja nije ostalo tečnosti dodajte vodu (toliko da lepo pokrije pasulj).

Stavite u rernu i malo zapecite.

(Espreso/Coolinarka)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.