ukusno
ZAPRŠKA ZA PREBRANAC SE SPREMA SAMO NA OVAJ NAČIN: Od sada ćete je samo TAKO SPREMATI, 1 vrsta MESA daje ŠMEK
Pasulj potopiti u vodi i ostaviti preko noci
Pasulj je vrlo hranljivо i ukusno jelo, i jednostavno za pripremu bez obzira na sortu. Širom sveta mogu se pronaći mnoga regionalna variva od pasulja poznata kao čorba od pasulja, koja uključuju sporo kuvanje pasulja sa mešavinom povrća i mesa u zavisnosti od regiona.
U nastavku pročitajte recept za pasulj prebranac.
Sastojci (za 5 osoba):
- 500 gr pasulja (tetovac)
- pola glavice crnog luka
- par listića domaće trajne kobasice
- 3-4 čena belog luka
- so
- malo vegete
- biber
- aleva paprika
Priprema:
Pasulj potopiti u vodi i ostaviti preko noći. Sutra kratko prokuvati i baciti vodu. Ponovo naliti vode toliko da pokrije pasulj u šerpi i kuvati dok ne omekša (zrna ne treba da se raspadnu).
Kada je skuvan prebacite ga u zemljanu posudu ili tepsiju i sada spremite zapršku.
Zaprška:
Na ulju malo propržiti iseckan crni luk, dodati seckane kobasice i beli luk i prziti dok lepo ne zamiriše na beli luk. Onda dodati vegetu, so i alevu papriku i time preliti pasulj u zemljanoj posudi.
Promešajte i ako vam od kuvanja pasulja nije ostalo tečnosti dodajte vodu (toliko da lepo pokrije pasulj).
Stavite u rernu i malo zapecite.
(Espreso/Coolinarka)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!