SAOPŠTENE RADOSNE VESTI O VERI ČUKIĆ: Ivana Mihić nikad srećnija
Ivana Mihić, Foto: Print Screen Youtube/ Sve što mi pripada

I U OVIM GODINAMA JE LEPA

SAOPŠTENE RADOSNE VESTI O VERI ČUKIĆ: Ivana Mihić nikad srećnija

Uporedo s uspešnom filmskom i televizijskom karijerom, Čukićeva je gradila jednako uspešnu pozorišnu karijeru

Objavljeno: 09:44h

Vera Čukić je srpska pozorišna, filmska i televizijska glumica prepoznatljiva po ulogama u filmovima „Ko puca i otvoriće mu se“, „I Bog stvori kafansku pevačicu“, te serijama „Samci“, „Zaboravljeni“, „Gore dole“, „Moj rođak sa sela“ i drugima. Rođena je 16. decembra 1938. godine u Beogradu. Iz braka sa pokojnim scenaristom i piscem Gordanom Mihićem ima ćerku Ivanu koja je takođe glumica.

Ova glumica sutra proslavlja svoj 84. rođendan.

Vera Čukić
foto: Printscreen/youtube/Sveštomipripada-Zvaničnikanal

Uporedo s uspešnom filmskom i televizijskom karijerom, Čukićeva je gradila jednako uspešnu pozorišnu karijeru. Na početku je uglavnom glumila u „Ateljeu 212“, a potom je postala deo ansambla Narodnog pozorišta. Igrala je u predstavama „Razmena“, „Koktel“, „Zli dusi“, „Maska“, „Ko se boji Virdžinije Vulf“ i drugima.

Vera Čukić je rođena 1938. godine u Beogradu. Sa roditeljima i dve godine mlađim bratom Vladimirom se zbog očevog posla vrlo često selila. Dve godine su živeli u Nišu, dve u Valjevu, a godinu i po dana u Kragujevcu. Glumica kaže da je za svako od tih mesta vežu lepe uspomene. Jedna od prvih značajnijih uloga stigla je krajem 1962. godine.

Ivana Mihić, Vera Čukić
foto: Printscreen Instagram/ ivana_mihic_official

Igrala je Martu u predstavi „Razmena“ Pola Klodela (Paul Claudel). Komad je režirao Predrag Bajčetić, a Vera je igrala rame uz rame sa Petrom Banićevićem, Mirom Stupicom i drugim čuvenim glumcima.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.