AKO OVAKO ORGANIZUJETE FRIŽIDER UŠTEDEĆETE NA STRUJI I NOVCU: Stručnjak otkrio značajne stvari
Frižider, Foto: Printscreen/Reddit

uređenje doma

AKO OVAKO ORGANIZUJETE FRIŽIDER UŠTEDEĆETE NA STRUJI I NOVCU: Stručnjak otkrio značajne stvari

Ovu namirnicu ne bi trebalo da držite u vratima frižidera

Objavljeno:

Eksperti za uređenje doma često tvrde da od načina na koji su nekome organizovani kuhinja i frižider može mnogo toga da se zaključi o toj osobi. Naime, često vam se možda dešava da kada otvorite vrata frižidera u njemu nađete mnoštvo nepotrebnih namirnica, koje ili samo zauzimaju prostor, ili im je možda istekao rok trajanja.

Frižider
foto: Printscreen/Youtube

Frižider troši mnogo energije, ali zato čuva hranu koju jedete pa biste uvođenjem nekih malih promena u njegovoj organizaciji uštedeli kako struju, tako i novac. Kris Bejsli iz osiguravajuće kuće Smart Kaver otkrio je način na koji bi hrana mogla da traje duže uz pomoć male reorganizacije frižidera, a da se pritom ostvari i značajna ušteda.

“Dobar raspored je ključ svega. Znati gde nam je šta i gde to možemo da pronađemo u svakom trenutku jeste ono što nam treba. Na taj način ćemo izbeći bacanje hrane, ali i novca, za nešto što nam nije neophodno ,”naglasio je Kaver. Važno je da svaka namirnica ima svoje mesto u skladu sa temperaturom koja joj je potrebna.

Namirnica koju ne biste trebali držati u vratima frižidera je mleko. Naime, mnogi drže mleko u vratima, što je potpuno pogrešan pristup jer to nije mesto na kojem će ono ostati sveže s obzirom na to da su odeljci na vratima topliji od ostatka frižidera. Takođe, zbog težine koja se tu stvara frižider koristi dodatnu energiju za hlađenje i tako troši više struje. S druge strane, začini i sosevi imaju duži rok trajanja tako da neće im smetati ukoliko ih držite u vratima.

(Espreso/Krstarica)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.