PRE PEČENJA SVINJSKOG MESA OBAVEZNO URADITE 1 STVAR: Samo tako će biti MEKANO I SOČNO
Svinjsko meso, Foto: Printscreen/youtube/MykitchenTanja

recept

PRE PEČENJA SVINJSKOG MESA OBAVEZNO URADITE 1 STVAR: Samo tako će biti MEKANO I SOČNO

U nastavku teksta pročitajte kako da napravite ukusno meso za Novu godinu ili ručak

Objavljeno:

Svinjsko meso isto kao i piletina može da se spremi na različite načine, a svaki je ukusan. Ono što je neophodno da uradite svaku put pre nego što krenete da pržite ili pečete meso jeste da ga marinirate.

Marinada čini da meso bude sočnije i mekše, a ako se sastojci od različitih začina daje i specijalnu aromu. Kod pripreme svinjskog filea,sem marinade, bitno je da i pre pečenja na meso stavite puter, jer će ga on dodatno omekšati.

Sastojci:

  • 400 g svinjskog filea
  • 1 kašičica slatke paprike
  • 1 kašičica korijandera
  • 1 čen belog luka 1 kašika maslinovog ulja
  • 20 g putera
    Svinjetina
    foto: Printscreen/Youtube/ Sašina Kuhinja

Priprema:

Meso u komadu posolite i pobiberite, pa pospite slatkom paprikom i korijanderom. Dodajte seckani belu luk i prelijte maslinovim uljem.

Pokrijte providnom folijom i ostavite da se marinira 2 sata.

Zatim sklonite luk i ispržite, sa obe strane, u tiganju koji ste premazali uljem.

Zatim stavite na pek papir, preko stavite puter i od pek papira napravite čamac (podignite ivicie i pričvrstite). Pecite na 190°C oko 20 minuta.

(Espreso/Stvar ukusa)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.