GENIJALNO
NAPRAVITE SARMU ZA DUPLO BRŽE VREMENA NEGO DO SADA: Biće vam ŽAO što niste znali ovaj NAČIN UVIJANJA (RECEPT)
Sarma je često jelo na srpskim svetkovinama i veseljima
Sarma je obavezno jelo koje se mora naći na svakoj slavskoj trpezi.
Postoje razni recepti, tj. različiti načini pripreme ovog drpskog specijaliteta.
Sarma je tradicionalno jelo, koje se uglavnom pravi od kiselog kupusa, mlevenog mesa i pirinča tako što se meso i pirinač uviju u jedan list kupusa. U pojedinim krajevima Srbije sarma se uvija u lišće vinove loze, a nadev se pravi od pirinča proprženog na luku.
Na ovakav način se spremaju za vreme posta. Sarma je često jelo na srpskim svetkovinama i veseljima.
Na ovakav način se spremaju za vreme posta. Sarma je često jelo na srpskim svetkovinama i veseljima.
Sastojci:
Priprema:
Glavici kupusa odstranite koren,stavite u šerpu sa vodom i u tu rupu sipajte mleko. Kuvajte dok ne omekša. Za to vreme pripremite sos tako što ćete u tiganju propržiti luk i mleveno meso, dodajte potop pirinač i sipajte vodu. Kada se pirinač skuva začinite i dodajte paradajz pastu.
Ostavite da se malo prohladi. Gotovom kupusu odstranite listove, uzmite list kupusa, stavite u veliku šolju tako da malo viri sa rubova. Stavite kašiku-dve fila zavisno od veličine lista. Poklopite delovima listova koji vire preko šolje. Okrenite napako i istresite u vatrostalnu posudu. Tako uradite sa preostalim filom i kupusom.
Napravite sos: Papriku, paradajz i šargarepu iseckajte i stavite u šerpu. malo propržite na puteru papPrelijte vodom, dodajte beli luk i kuvajte dok ne omekša. Na kraju izblendajte štapnim mikserom, posolite i prelijte preko paprika. Peče se u zagrejanoj rerni na 180 stepeni 30-40 minuta.
(Espreso/Stvar ukusa)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!