OVO STRANO VOĆE POBOLJŠAVA VARENJE, SMIRUJE I SMANJUJE STRES: Na glasu je u Srbiji, EVO I KOJE JE
Foto: Prinstcreen/Youtube

OBRATITE PAŽNJU

OVO STRANO VOĆE POBOLJŠAVA VARENJE, SMIRUJE I SMANJUJE STRES: Na glasu je u Srbiji, EVO I KOJE JE

Od listova marakuje se može praviti čaj koji ima lekovita svojstva, a ovo voće, poznato i kao „marakuja”, čest je sastojak sladoleda, kremova i drugih poslastica

Objavljeno: 16:13h

Marakuju je najbolje jesti svežu, ali se od nje može napraviti i čaj, koji je posebno efikasan kod nervoze i anksioznosti.

Najbolje je da marakuju isečete na pola, a zatim jedete unutrašnjost kašikom. Kao i bananu, ne treba je brati kada je zrela, jer kada je potpuno zrela, marakuja gubi sočnost i slatkoću.

Od listova marakuje se može praviti čaj koji ima lekovita svojstva, a ovo voće, poznato i kao „marakuja”, čest je sastojak sladoleda, kremova i drugih poslastica.

Marakuja sadrži visok nivo vitamina A, važnog za kožu, vid i imuni sistem, zatim vitamina C koji je odličan antioksidans, ali i vitamina B6, važnog za bolje opšte stanje celog organizma.

Vitamin C jača imuni sistem pomažući telu da apsorbuje više gvožđa iz hrane i na taj način poboljšava sposobnost tela da se bori protiv infekcija. Ovo voće, pored pomenutih vitamina, sadrži i značajne količine kalijuma, magnezijuma, kalcijuma i gvožđa, a bogato je i vlaknima koja su veoma važna za zdravlje creva i bolje varenje.

Marakuja je takođe bogata limunskom i jabučnom kiselinom, amilopektinom i flavonoidima. „Marakuja” sadrži sastojke koji deluju antidepresivno, pa se čaj od marakuje često koristi kao sedativ.

Ovaj čaj ublažava simptome stresa, nervoze i anksioznosti, a posebno ga je dobro piti pre spavanja, jer deluje umirujuće i pomoći će vam da lakše zaspite. Ako ste pod stresom duže vreme, možete ga piti tokom celog dana.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.