POSNA PITA SA PIVOM: Često se nalazi na trpezama u Srbiji, a BOLJA je i od BUREKA
Pita, Foto: Printscreen/youtube/TVKopernikus

recept

POSNA PITA SA PIVOM: Često se nalazi na trpezama u Srbiji, a BOLJA je i od BUREKA

Isprobajte recept koji će vas oduševiti

Objavljeno:

Za sve koji vole burek, posna pita sa pivom će biti posebna poslastica. Izuzetno je sočna i ukusna.

Sastojci:

  • 1 struk praziluka
  • 400 g šampinjona
  • 4 srednja krompira
  • 400 g tankih kora za pitu
  • 150 ml piva
  • 150 ml ulja
  • biber
  • so
Burek
foto: RINA

Priprema:

Praziluk očistiti i iseći na kockice, šampinjone na listove. Krompir oguliti i izrendati nakrupno.

Na malo ulja propržiti praziluk i šampinjone a potom dodati rendani krompir. Začiniti po ukusu i pržiti neprekidno mešajući dok krompir blago ne omekša.

Uzeti koru i poprskati je uljem, pa rasporediti po njoj malo pripremljenog fila. Smotati je u rolnu.

Tepsiju obložiti papirom za pečenje i nauljiti. Punjenu rolnu saviti u krug i postaviti je u centar tepsije. Od preostalog materijala oblikovati još rolnica i poslagati ih u tepsiju tako da se jedna na drugu nadovezuju, kako bi se oblikovala pita.

Posebno sjediniti 50 ml ulja s pivom, pa zagrejati do tačke ključanja. Smesu ravnomerno preliti preko pite.

Pitu peći u zagrejanoj rerni na 200°C dok ne porumeni.

(Espreso/Alo)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.