ručak
RECEPT ZA SOČIVO: Posno jelo na kašiku, lepše i zdravije OD PASULJA
Ako do sada niste, vreme je da probate sočivo! U pitanju je veoma zdrava namirnica koju ćete lako skuvati, a recept pročitajte u nastavku
Sočivo se brže kuva od pasulja, lakše se vari od njega i sadrži više belančevina i ugljenih hidrata. Mnogi smatraju da su jela od sočiva čak i ukusnija od pasulja. Ipak, sočivo je mahunarka – ima prilično teško svarljivu opnu pa ga treba jesti u manjim količinama.
Najjednostavnije je spremiti sočivo kao varivo čiji recept stiže u nastavku.
Sastojci:
- pola kg sočiva
- 1 luk
- 1 šargarepa
- so, biber, čili, beli luk, peršun, kurkuma, slatka paprika
- 250 ml paradajz soka Priprema:
Sočivo potopite u vodi oko sat-dva. Nakon toga isperite i ocedite. U šerpi propržite šargarepu i luk. Dodajte sočivo, paradajz sok i dinstajte malo. Potom nalijte vodu, začinite i krčkajte dok sočivo ne omekša.
(Espreso/Stvar ukusa)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!