NAJGORE VRSTE MESA KOJE POSTOJE, ONU KOJA PREDNJAČI SRBI JEDU KAO LUDI: Neće vam biti dobro KAD VIDITE
Meso, Foto: Emilija Jovanović

obratite pažnju

NAJGORE VRSTE MESA KOJE POSTOJE, ONU KOJA PREDNJAČI SRBI JEDU KAO LUDI: Neće vam biti dobro KAD VIDITE

Ogromnu uslugu ćete uraditi svom telu ako iz ishrane izbacite ove četiri vrste mesa

Objavljeno:

Holesterol, takozvani tihi ubica, zajedno s masnim naslagama, najčešći je uzrok infarkta. On se nakuplja na ivicama arterije i uzrokuje krvne ugruške, koji kasnije uzrokuju srčani udar, dok krvni ugrušci u mozgu ili na putu do mozga uzrokuju moždani udar.

Međutim, holesterol se lako može kontrolisati i iako zvuči zabrinjavajuće, njega, za razliku od dosta drugih štetnih materija, možete suzbiti zdravijom ishranom, vežbanjem, nepušenjem, prestankom konzumacije alkohola i regulacijom težine.

Meso
foto: Printscreen/Youtube/ Gordon Ramsay

Isto tako, ogromnu uslugu ćete uraditi svom telu ako iz ishrane izbacite ove četiri vrste mesa, koje važe za najmasnije.

Pa krenimo redom. Odrezak, recimo klasični ribeye, sadrži 11 grama zasićene masti i jedan gram transmasti po porciji od 115 grama, dok filet minjon ima 10 grama zasićenih masti po porciji od 115 grama.

Iako mnogi ne bi rekli, ali jagnjetina takođe nije baš najzdravije meso. I ona spada u crveno meso jer sadrži veliku količinu mioglobina. Jagnjetina po porciji od 115 grama sadrži oko 11 grama zasićenih masti, dok jagnjeće plećke i kotleti sadrže po devet grama u spomenutoj porciji.

Preporučuje se da crveno meso ne konzumirate više od jednom nedeljno, a naročito ako imate povišen holesterol ili istoriju kardiovaskularnih bolesti u porodici. Tada se čak savetuje i potpuno izbacivanje ove namirnice.

Svinjska rebarca su možda i najukusnija, ali ona su toliko masna da se to na njima čak i golim okom može videti. Unosom 115 grama u organizam unosite 13 grama zasićenih masti

I ubedljivo najgore što možete da unete u sebe su kobasice.

Kobasice su mesna prerađevina i suhomesnata kobasica sadrži šest grama zasićenih masnoća po porciji od 50 grama, ali sadrži i od 350 do 500 miligrama natrijuma.

(Espreso/Klik.hr)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.