PRŽENICE KAKVE DO SADA NISTE JELI: 1 sastojak TOTALNO MENJA UKUS, nikad vam ne BI PALO NA PAMET ŠTA JE TO (RECEPT)
Prženice, Foto: Printscreen/Youtube/ Moja mala kuhinja

IDEJA

PRŽENICE KAKVE DO SADA NISTE JELI: 1 sastojak TOTALNO MENJA UKUS, nikad vam ne BI PALO NA PAMET ŠTA JE TO (RECEPT)

Probajte prženice spremljene na malo drugačiji način

Objavljeno:

Prženice su oduvek bile odličan način da iskoristite bajat hleb. One su jeftino i ukusno jelo na kojem su odrasle mnoge generacije.

Prženice su mnogima omiljeni doručak, a da bi bile dobro spremljenje treba da budu mekane i sočne iznutra, a hrskave i zlatne spolja.

Prženice
foto: Printscreen

Sjajan su način i da iskoristite stari hleb, a za njihovu pripremu je potrebno malo sastojaka koje već imate kod kuće. Ove prženice se razlikuje od ostalih, a sastojak koji inače ne ide za njihovu pripremu daje im specifičan ukus kom nećete moći da odolite.

Radi se o mleku.

Sastojci:

1 / 6 Foto: Printscreen/youtube/mojamalakuhinja

Priprema:

Cela jaja sjedinite sa mlekom u dubljoj posudi i malo posolite. Hleb isecite na kriške, pa svaku krišku umočite u smesu da se dobro natopi. Tiganj zagrejte, pa dodajte jedan komad putera i kada se otopi pažljivo spušajte natopljene kriške. Pržite ih s obe strane, a kada dobiju zlatnu boju znaćete da su gotove. Tanjir obložite papirnim ubrusom, pa tu spušajte prženice kako bi se ocedile od viška masnoće. Sa puterom su mnogo ukusnije nego kada ih pravite na već poznati način na ulju, a ne'e ni upiti prevše masnoće.

(Espreso/Stvar ukusa)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.