NIKAD NE BISTE POGODILI ČIME SE BAVI SIN RADE ĐURIČIN: Hvataćete se za glavu, a tek da vidite NJEGOVU SLIKU (FOTO)
Rada Đuričin, Foto: Aleksandar Jovanović Cile

jeste li znali?

NIKAD NE BISTE POGODILI ČIME SE BAVI SIN RADE ĐURIČIN: Hvataćete se za glavu, a tek da vidite NJEGOVU SLIKU (FOTO)

Više od pet decenija bila u srećnom braku sa suprugom Dragoslavom Popovićem, pionirom srpske nuklearne fizike

Objavljeno:

Naša proslavljena glumica obeležila je jednu čitavu epohu i dala svoj beskrajan doprinos srpskoj kinematografiji

Naša velika glumica Rada Đuričin svojim ulogama obeležila je domaću pozorišnu scenu i učinila je bogatijom za veliki broj filmskih i pozorišnih uloga.

Više od pet decenija bila u srećnom braku sa suprugom Dragoslavom Popovićem, pionirom srpske nuklearne fizike.

Iz dugog braka i velike ljubavi rodio se sin jedinac Radan. O njemu se u domaćoj javnosti retko govori. Svoju karijeru započeo je u Americi, a potom se vratio u otadžbinu lako bi i on dao svoj doprinos srpskom filmu.

Rada Đuričin
foto: Emilija Jovanović

Za one koji ne znaju Radan je poznati filmski snimatelj koji je radio na ostvarenjima poput "Crnog bombardera", "Balkanskih pravila" i "Sjaja u očima", od sredine devedesetih godina živi i radi u Los Anđelesu, gde je upozano suprugu Draganu i dobio dvoje dece.

A
foto: Printscreen

Kako je njegova majka svojevremeno govorila Radan je u Ameriku otišao na dve nedelje, a ostao 30 godina. Ovako bi mogao da se opiše u jednoj rečenici život direktora fotografije Radana Popovića.

Radan je danas omiljeni saradnik oskarovca Aleksandra Pejna, a u domovinu se vratio da bi slikao seriju "Tajkun", ali i drugu sezonu "Bese".

Kao i na svakom početku, ni Radanu prvi dani u Americi nisu bili najjednostavniji. Ipak, kada mu je pomoć bila najpotrebnija tu je bio naš proslavljeni glumac Dragan Bjelogrlić, koji mu je bio cimer.

- Završili smo tada snimanje "Crnog bombardera", a s njim je u Holivud došao i Darko Bajić. Svi su bili kod mene na gajbi. Odlučili smo da napravimo kopije filma i prebacimo ih na VHS kasete. Odlučili smo da prodajemo te kasete po crkvama ne bismo li nekako preživeli. Išlo je dosta traljavo i nismo mogli od tog da živimo. Bjela zna s ljudima, a ispostavilo se da je dobar i za kockarskim stolom. Kad smo otišli u Las Vegas da u našoj crkvi prodajemo kasete, to je bilo strašno iskustvo i onda smo otišli u kazino. Bjela se pokazao dobrim za rulet stolom, toliko dobrim da je menadžer kazina poslao ključ od sobe na račun kuće. Izvukao nas je. Mi ne bismo s prodajom kaseta uspeli da preživimo - ispričao je za Kurir Popović tokom predstavljanja serije "Tajkun".

Radanova majka Rada godinama je bila jedno od natraženijih imena na domaćoj glumačkoj sceni. Kako je rastao u glumačkoj porodici Radan je glumu i glumce zavoleo svim srcem.

Kako su domaći mediji pisali, Radan je najviše o poslu naučio od Radinog kolege Ace Berčeka:

- Da ne volim glumce, bilo bi skandalozno. Odrastao sam u bifeu JDP. Oduvek se trudim da im ugodim. Možda se s tim ne bi složila Anica Dobra, koja mi je jednom prilikom rekla da sam se vežbao na njoj. Trudio sam se da je u "Crnom bombarderu“ slikam što sam lepše znao i siguran sam da to nije rekla u lošem smislu, već iz ljubavi. Nema dobrog kadra bez glumca. Naravno, sve potiče od scenarija.

Takođe, Radan je više puta istakao da je nesebičnu podršku imao i od Petra Božovića i Sonje Savić.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.