NIKOLA POJEO 300 JAJA ZA 10 DANA A ONDA JE POKAZAO REZULTATE KRVNE SLIKE: Posle ovog, završićete u NESVESTI (VIDEO)
Foto: Printscreen/youtube

NEVEROVATNO

NIKOLA POJEO 300 JAJA ZA 10 DANA A ONDA JE POKAZAO REZULTATE KRVNE SLIKE: Posle ovog, završićete u NESVESTI (VIDEO)

Jutjuber Nikola Vejnović, kojeg prati preko 150 hiljada ljudi, odlučio je da proveri

Objavljeno:

Poslednjih godina ima različitih naučnih istraživanja kada je u pitanju količina jaja koju je dozvoljeno pojesti tokom jedne nedelje. Godinama unazad iz medija smo dobijali informacije da su jaja štetna po naš organizam ukoliko ih često jedemo, jer žumance sadrži veliki procenat holesterola, što je tada značilo da će se u našem telu, samim tim, povećati nivo holeresterola. Ali da li je to tačno?

Prva stvar koja je važna je da ne postoji tačan broj koliko jedna osoba sme da pojede jaja u toku nedelje. To zavisi i od konstitucije, fizičkih karakteristika osobe, stanja čitavog organizma, kao i koliko kalorija u toku dana troši.

Jaja su dobila negativnu ocenu u medijima zbog količine holesterola koja se nalazi u žumancetu. Ipak, pitanje holesterola nije tako jednostavno, pa nova istraživanja pokazuju da unošenje holeresterola kroz hranu ne povećava nužno nivo holesterola u organizmu.

Jutjuber Nikola Vejnović, kojeg prati preko 150 hiljada ljudi, odlučio je da proveri.

Kupio je 300 jaja s planom da ih pojede za 10 dana, a pre i posle ovog procesa proveri krvnu sliku kako bi mogao da uporedi rezultate.

„Proverio sam kompletnu krvnu sliku, zajedno sa holesterolom i polnim hormonima, kako bih isto uradio na kraju i mogao da proverim da li mi se zdravlje pogoršalo ili unapredilo. Pre svega, bitno je da znate da ja inače svakog dana jedem pet do osam jaja i odmah na početku mogu da vam kažem da je to zdravo“, rekao je Nikola.

Ipak, 30 jaja dnevno bilo je izazov. Vejnović je detaljno objasnio kako se osećao iz dana u dan, kako je jaja spremao i kako mu je bilo na treninzima.

Na kraju je pokazao rezultate krvne slike i bili su još gori nego što bi se očekivalo.

Leukociti su mu pali sa 7,1 na 6,1, eritrociti se snizili sa 5,56 na 4,46, a hemoglobin je pao sa 165 na 128. Ukupni holesterol se povisio sa 2,91 na 3,44. Nivo triglicerida povećao se sa 0,85 na 1,01, a LDL holesterola sa 0,22 na 0,80.

„Meni su sada rezultati lošiji nego na početku, to je činjenica. Ta ishrana je neoptimalna i u mnogim trenucima mi nije prijalo da pojedem sve odjednom. Ali za prosečnog čoveka koji jede normalno jaja, ne mogu da mu naštete i to je bitno“, zaključio je Nikola.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.