OVAKO SE PRAVI ZAPRŠKA ZA GULAŠ: Od sada ćete je spremati samo na ovaj način, KUVARICA OTKRILA TAJNU
Gulaš, Foto: Printscreen/Youtube/ Kuhinja Valentina Mašković

recept

OVAKO SE PRAVI ZAPRŠKA ZA GULAŠ: Od sada ćete je spremati samo na ovaj način, KUVARICA OTKRILA TAJNU

Probala sam zaista dosta gulaša i bilo je zaista divnih ukusa, ali ovako pripremljen gulaš mi najviše prija

Objavljeno: 19:15h

Pronašli smo savršen recept koji će vas oduševiti. U pitanju je zaprška za gulaš kojom ćete svi biti zadovoljni, a prirpemio je portal "Miličina kuhinja".

Danas sam svoje najmilije obradovala pravim gurmanskim užitkom. Gulaš je za nas vrhunac uživanja a posebno kada je spremljen na ovaj način, moj način.

Probala sam zaista dosta gulaša i bilo je zaista divnih ukusa, ali ovako pripremljen gulaš mi najviše prija. Kombinacija začina i mesa probudi sva čula i prosto svaki put kad ga probam pomislim "DA, to je taj gulaš". Za ovaj gulaš je potrebno malo truda i više vremena ali se isplati jer će vam i najveći gurmani tražiti recept .

gulaš
foto: PRINTSCREEN/YT/ RECEPTY BEZ BREPTY

Sastojci:

1 / 7 Foto: Printscreen/Youtube/Kuhar Ivica

Priprema:

Praziluk ili crni luk sitno iseckati pa staviti u šerpu da se dinsta. U šerpi treba da bude ulja samo po dnu. Praziluk preliti sa pola čaše vode i dinstati oko 1o minuta.

Šargarepu oljuštiti i izrendati, a beli luk sitno iseckati pa sve zajedno dodati u šerpu sa prazilukom i preliti sa još pola čaše vode.

Ubaciti i kašiku origana ili nekog drugog suvog začina (bosiljak, peršun itd...). Dinstati sve zajedno još 1o minuta.

Dodati kašiku aleve paprike i čašu vode pa lepo izmešati. Meso iseckati na kockice pa ubaciti u šerpu i dinstati još desetak minuta.

Šampinjone iseckati na listiće pa i njih ubaciti i sve zajedno dinstati dok voda od pečurki ne ispari. Naliti paradajz sokom i dodati lovorov list.

1 / 4 Foto: Printscreen/Youtube/ Kuhinja Valentina Mašković

Dodati još jednu punu čašu vode pa smanjiti temperaturu na srednje i krčkati uz postepeno mešanje još 2 do 3h. Što se duže kuva na tihoj vatri to je gulaš lepši. Pola sata pred kraj posoliti.

Zapržiti gulaš po standarnoj proceduri (zagrejati ulje pa ubaciti kašiku brašna i promešati pa dodati kašiku aleve paprike i sve zajedno promešati pa ubaciti u gulaš konstantno mešajući). Gulaš posle zaprške treba mešati još par minuta. Gulaš poslužiti sa testeninom, pire krompirom ili rižotom.

(Espreso/Miličina kuhinja)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.