POSNA SARMA OD RIBE, SAVRŠENA ZA BOŽIĆNI POST: Duplo je zdravija od klasične, a UKUS će vas RASPAMETITI
Sarma, Foto: Printscreen/Youtube/CooKing

PREUKUSNA JE

POSNA SARMA OD RIBE, SAVRŠENA ZA BOŽIĆNI POST: Duplo je zdravija od klasične, a UKUS će vas RASPAMETITI

Som je veoma zahvalna zamena za meso, zbog svoje teksture i masnoće,

Objavljeno:

U moru varijatni za pripremu posnih sarmi koje se spremaju tokom zimskog perioda i božićnog posta, pred vama je jedan od najboljih recepata sa ribom.

Som je veoma zahvalna zamena za meso, zbog svoje teksture i masnoće, mada je za ovaj recept veoma dobar i šaran. Još ukoliko ste u mogućnosti da pronađete dimljenu ribu, eksplozija ukusa je garantovana.

Šta god da izaberete, uživaćete i poželeti još.

Sastojci:

1 veća glavica kupusa

1/2 kg soma

2 glavice crnog luka

1 šargarepa

2 šoljice pirinča

malo ulja

malo brašna

mešavina biljnog začina

1 kašika začinske crvene paprike

list lovora

so

biber

Priprema:

Napunite šerpu vodom, dodajte mešavinu začina, biber u zrnu i lovor. Kada voda provri, stavite ribu da se skuva. Kuvajte oko pet minuta, potom je izvadite i rukama usitnite.

Zagrejte ulje u dubljem tiganju i propržite luk dok ne postane staklast, dodajte iscepkanu ribu i pirinač, sitno iseckanu šargarepu, biljni začin, kašiku začinske paprike, biber i so po ukusu. Sklonite sa vatre.

Pripremite kiseo kupus za zavijanje sarmi. Polako u svaki list posebno stavite oko jedne velike kašike fila, potom je uvijte i stavite u dublju posudu. Kada popunite posudu, prespite vodu u kojoj je kuvana riba i pritisnite sarme da se ne pomeraju tokom kuvanja.

Napraviti zapršku od tri kašike ulja, jesnom kašike brašna i kašikom crvene začinske paprike. Prelijte preko sarmi, preklopite i krčajte dva tri sata na sasvim slaboj temperaturi dok kupus ne omekša.

(Espreso/Telegraf)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.