NA OVO SU SVI ČEKALI: Oglasio se RADE ŠERBEDŽIJA, svi bruje samo o tome
Foto: Promo

POTVRDIO

NA OVO SU SVI ČEKALI: Oglasio se RADE ŠERBEDŽIJA, svi bruje samo o tome

Kad se izgovori "Eto pjesma", osećam optimizam, iako ja imam i gorke stvari u mojim pesmama na koncertu. " izjavio je Rade

Objavljeno:

Legendarni glumac, pesnik , reditelj i muzičar , Rade Šerbedžija, se danas družio sa medijima povodom tradicionalnih novogodišnjih koncerata. Ove godine Rade će se, sa zadovoljstvom, družiti sa publikom 21.decembra u mts Dvorani u Beogradu i sutradan 22.decembra u Srpskom narodnom pozorištu u Novom Sadu.

"Koncerti su nazvani "Eto pjesma" po vrlo uspešnom prvom singlu sa poslednjeg albuma "Ne okreći se sine" koja je čak u Makedoniji proglašena i pesmom godine. Pesmu je za mene napisao Husein Hus Hasanefendić (lider grupe "Parni valjak"), i nosi neku lepu poruku u naslovu. Kad se izgovori "Eto pjesma", osećam optimizam, iako ja imam i gorke stvari u mojim pesmama na koncertu. " izjavio je Rade.

Prisetio se prvih koncerata, kad je nastupao samo uz pratnju druga za klavirom a sin Danilo svirao gitaru. Kako naglašava, nije on pevač, i ovo nisu klasični koncerti, više su predstave ispunjene pesmom, poezijom, dramom, šansonama. Rade će, zajedno sa svojim bendom Zapadni kolodvor , beogradskoj i novosadskoj publici predstaviti pesme sa novog albuma, ali i neprolazne pesme "Ne daj se Ines" , "Imam pjesmu za tebe", "Meni se dušo od tebe ne rastaje", "Barbara", i druge iz svoje bogate muzičke karijere.

Rade Šerbedžija
foto: Promo

"Svaki moj koncert je drugačiji, uvek ubacim nešto novo, tako da i sam sebe iznenadim. Gledam i kako publika diše, osetim sve , pa onda tako i biram repertoar. Zavisi i sa kim nastupam, naprimer kad nastupamo samo Miroslav Tadić i ja, a on ume biti veoma zahtevan, nema mesta improvizaciji, donekle je sličan i Vlatko Stefanovski. Ne menjam mnogo repertoar u odnosu na gradove gde nastupam, a nastupam svuda po celoj bivšoj Jugoslaviji, trudim se da bude isto za sve. Mada u Srbiji volim da ubacim i neke stare pesme, starogradske, da im dam neko novo ruho "istakao je umetnik.

U nastavku je pričao o novom albumu "Ne okreći se sine",koji je nazvan prema njegovoj pesmi iz davne 1988. godine koju je posvetio sinu Danilu, koji je tada imao 17 godina"

Rade Šerbedžija
foto: Dragana Udovičić

"Pesma je zapravo poruka mom sinu i svim sinovima da se ne okreću za problemima svojih očeva, da samo gledaju u život napred, da pokušaju živeti jedan bolji, ispravniji, dostojanstveniji život, bez ikakve gorčine. " Šerbedžija je za sada najavio jednog važnog i specijalnog gosta na koncertima, a to je Muharem Serbezovski , istaknuti pevač narodne muzike iz Makedonije.

"Serbezovski je sjajan, biće mi glavni gost, inače je završio studije prava, tako da u ekipi ćemo imati i pravnika, koji je napisao prvi rečnik romsko-srpskog jezika", najavio je Rade.

Naglasio je da je na albumu sarađivao sa značajnom ekipom muzičara : Damir Urban je autor teksta za pesmu "Govorila je tako tiho, tiho, tiho", čuveni spomenuti virtouz na gitari Miroslav Tadić svira na pesmi "New York" Arsena Dedića, hrvatski gitarista Ante Gelo u pesmi "Ostala si uvijek ista", autora Đorđa Novkovića i Željka Sabola. Tu su i saradnje sa Gabi Novak i Matijom Dedićem u Arsenovoj pesmi "Od kako te ne volim", i "Na nešto me sjeća taj grad" koju je Rade otpevao sa autorom pesme Darkom Rundekom. Svoj autorski pečat je ostavio na pesmama "Šeherezada" i navedenoj "Ne okreći se sine".

"Imam u planu da snimim i jedan album isključivo od mojih autorskih pesama, i takav bismo i koncert održali, gde bi bile samo te numere. Izbrojali smo da ima 25 pesama", najavio je moguće planove Šerbedžija i dodao "Radujem se ponovnom susretu i druženju sa vernom publikom i izvođenju pesama sa novog albuma ali I onih dobrih starih na koje su navikli. Biće ispunjeno ljubavlju, sa posebnim senzibilitetom, jedna nežno i emotivno veče", poručio je Šerbedžija.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.