JUGOSLOVENI SU ŽIVELI NA OVOJ PITI SA ČUDNIM IMENOM: Bila je ultra popularna, A DANAS JE SE NE SEĆA NIKO ISPOD 60
Pita, Foto: Printscreen/Youtube/Jelajelena Petrovic

za svaki dan

JUGOSLOVENI SU ŽIVELI NA OVOJ PITI SA ČUDNIM IMENOM: Bila je ultra popularna, A DANAS JE SE NE SEĆA NIKO ISPOD 60

Svi su je rado spremali, a još više uživali da je jedu

Objavljeno:

Ova pita je bila broj jedan u Jugoslaviji.

Svi su je rado spremali, a još više uživali da je jedu.

Danas domaćice ne znaju kako se sprema.

1 / 5 Foto: Printscreen/Youtube/ Ольга Матвей

Sastojci:

5 jaja

1 kašičica soli

500 ml mleka (može i kisela voda)

20 kašika brašna

6 kašika ulja

Priprema: U posudi umutite jaja, pa dodajte so, mleko (ili kiselu vodu) i brašno, pa dobro sjedinite mikserom. Nauljite tepsiju (2 kašike), pa sipajte dobijenu smesu. Preko smese sipajte preostalo ulje (4 kašike). Pecite u zagrejanoj rerni na 200°C oko 30 minuta.

Pita
foto: Printscreen/Youtube/ Milica Mihailović

U Jugoslaviji se nekada često pravila pita ladnjača. Za nju su potrebni jednostavni sastojci, koji su i jeftini, pa je često mogla da se nađe na trpezi. Danas je ova pita skoro zaboravljena, a toliko je ukusna da vredi da se sačuva od zaborava. Sve sastojke umutite i sipajte u tepsiju, pa ispecite i gotova je jedna od najlepših pita ikada.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.