MESEC DANA PIJTE VODU I MED SAMO NA PRAZAN STOMAK: Evo šta će vam se DESITI
Med, Foto: Printscreen/youtube/kuhajipeci

SJAJNO

MESEC DANA PIJTE VODU I MED SAMO NA PRAZAN STOMAK: Evo šta će vam se DESITI

Dobro promešajte vodu i med, pričekajte da se on u potpunosti otopi i zatim popijte

Objavljeno: 19:07h

Jeste li znali da topla voda i med utiču na sveukupno zdravlje? Med je jedna od najzdravijih namirnica na svetu pa je svakodnevno konzumiranje meda najbolji način da u potpunosti iskoristite sve njegove dobre strane.

Brojna su istraživanja pokazala da pčelarski proizvod topiv u vodi ima brojne neprocenjive zdravstvene koristi.

Prednosti vode s medom su smanjeni apetit, poboljšanje metabolizma, smanjenje žgaravice i slično. Osim toga, pomaže i onima koji imaju problema s lošom probavom. Tačnije, sa zatvorom stolice. Jedan jednostavni napitak s medom koji se svako jutro mora konzumirati natašte probudiće sporu probavu.

Med, Lavanda, Med od lavande
foto: Printscreen/Youtube/Fuller Farm

Ako je med lošeg kvaliteta bolje je kupiti proizvod od pouzdanih prodavača. Budite pažljivi i oprezni pri odabiru pčelinjeg meda.

Piće može naškoditi samo ako se ne pridržavate osnovnih pravila konzumacije i pripreme samog pića. Ako postoje medicinski pokazatelji da ste alergični na med onda ovo piće nije za vas.

Pre nego što odlučite uzeti čašu meda s vodom na prazan želudac, trebali biste se posavetovati sa stručnjacima i uverite se da nema kontraindikacija. Vredno je suzdržati se od takvog pića ako imate alergije, čir na želucu, gastritis, reumatizam, resekcija želuca i slično.

Iako je mnogima na početku ovaj napitak čudnog ukusa, vrlo ga je lako ispiti u jednom gutljaju. Zapravo, nakon nekoliko dana se većina počinje i veseliti ovom energetskom napitku. Što zbog ukusa, što zbog pozitivnog učinka na zdravlje.

Kako napraviti vodu s medom?

Sastojci:

2 dl mlake vode 1 puna čajna kašika meda

Dobro promešajte vodu i med, pričekajte da se on u potpunosti otopi i zatim popijte. Voda mora biti mlaka, a nikako vrela jer visoka temperatura uništava sve hranjive i blagotvorne tvari u medu.

Važno je da medeni napitak popijete odmah čim ga pripremite, po mogućnosti na prazan želudac. Nikako nemojte zagrevati napitak jer ćete tako uništiti sve hranjive tvari i pčelinje enzime u medu.

Čaša vode
foto: Bernhard Wolfgang Schneider / Panthermedia / Profimedia

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.