AKO STE JELI MED U OVO DOBA DANA, ODMAH PRESTANITE: Ruski lekar otkrio pravo VREME, ŠOKIRAĆE VAS
Foto: Printscreen/youtube/kuhajipeci

OBRATITE PAŽNJU

AKO STE JELI MED U OVO DOBA DANA, ODMAH PRESTANITE: Ruski lekar otkrio pravo VREME, ŠOKIRAĆE VAS

Pored količine, veoma je važno u koje doba dana konzumirate med.

Objavljeno:

Med je jedan od najboljih prirodnih proizvoda jer poseduje brojna lekovita i nutritivna svojstva, koja ga čine nezaobilaznim delom zdrave ishrane.

Med se od davnina koristi kao hrana, ljudi su ga upotrebljavali kao lek, ali je korišćen i za negu lica i tela. O medu se govorilo kao o “daru sa neba”. Nektar i hrana bogova su reči koje su korišćene u celom antičkom svetu da bi se opisao. Ne bez razloga.

Tek, prvi podaci o upotrebi meda javljaju se još u sumerskim i vavilonskim tekstovima pisanim klinastim pismom. Med se pominje i u drevnim tekstovima kao što su indijske Vede, jevrejska Tora, Biblija, Kuran. Poznato je, takođe, da su stari Egipćani koristili med u ishrani, ali i kao sastojak u tečnosti za balzamovanje. Dugo vremena med je bio jedini zaslađivač koji je bio široko dostupan ljudima pre masovne proizvodnje šećera.

Med je i danas veoma popularan i smatra se jednim od najboljih i najmoćnijih prirodnih proizvoda. Poseduje svojstva koja ga čine nezaobilaznim delom zdrave ishrane, a zima bez meda prosto je nezamisliva.

Šećer se nalazi u gotovo svim namirnicama. Zato je korisno unositi ne više od tri do pet kašičica meda dnevno da biste imali korist, ali ne i da biste naneli štetu svom telu, kao što su, na primer, povećanje telesne težine, pojava karijesa... - objašnjava Košečkina.

Pored količine, veoma je važno u koje doba dana konzumirate med.

Borov med, Med
foto: Printscreen/youtube/kuhajipeci

- Mislim da to zavisi od toga sa čime ga uzimate. Ako se kombinuje sa proizvodima koji sadrže kofein, onda je bolje ujutru. Na primer, čaj ili kafu sa medom je najbolje uzimati pre podne. Med nema supstance za koje je važno da se uzimaju u neko određeno doba dana. Ali zbog činjenice da ima dosta ugljenih hidrata, verovatno je bolje da ga konzumirate u prvoj polovini dana, tako da telo ima vremena da ove sastojke iskoristi za energiju, a ne za masti - savetuje nutricionistkinja.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.