PRŽITE HRANU, A ULJE PRSKA LI PRSKA: Iskusne DOMAĆICE otkrile kako DA VIŠE NE DOLAZI DO TOGA, caka je u 1 ZAČINU
Pomfrit, Foto: Printscreen/Youtube/Jelajelena Petrovic

trik

PRŽITE HRANU, A ULJE PRSKA LI PRSKA: Iskusne DOMAĆICE otkrile kako DA VIŠE NE DOLAZI DO TOGA, caka je u 1 ZAČINU

Iskusne domaćice su otkrile način kako da rešite problem sa tim

Objavljeno:

Ono što najteže pada ženama tokom prženja hrane jeste ulje koje leti na sve strane.

Najgore od svega je što dosta vremena oduzima čišćenje šporeta i pločica ako se ne sredi odmah.

Iskusne domaćice su otkrile način kako da rešite problem sa tim.

1 / 5 Foto: Printscreen

Sada ne morate da se brinete niti dodatno da čistite. Postoje jednostavni trikovi kojim se prskanje može sprečiti, a retko koja domaćica zna za njih.

Temperatura

Možda mislite kako ste do sada postali ekspert i kako vam nije potreban termometar da biste prepoznali temperaturu ulja, ali iznenadili biste se koliko grešite.

Meso
foto: Profimedia

Naravno, možete to proveriti pomoću komadića hleba, tosta ili umakanjem drvene varjače – ali nijedna od ovih metoda nije dovoljno precizna i možete ozbiljno omanuti.

Prava temperatura ulja pravi razliku između hrskavog, ukusnog jela i mlitave, uljem natopljene hrane, pa možda i nije tako loša ideja uzeti dobar termometar za kuvanje koji će vam uvek tačno reći kada je ulje spremno.

1 / 4 Foto: Profimedia

Začin pre hrane

Trik koji sprečava prskanje ulja je krajnje lak – čim u tiganj dodate ulje, pre nego što se zagreje, dodate i malo soli, a hranu pre prženja dobro osušite.

Važno je da namirnice koje stavljate na zagrejano ulje ne budu vlažne, jer upravo kombinacije vlage i vrelog ulja dovodi do prskanja. Prosušite ih i lagano, uz pomoć špatule, spuštajte u tiganj, sa što manje visine.

(Espreso/Krstarica)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.