OVO JE BILO OMILJENO JELO PAPINIH ČUVARA: Voleli su ga i bivši i SADAŠNJI, U ROKU OD 15 minuta je na STOLU (FOTO)
Ilustracija, Foto: EPA / Giuseppe Lami

OBRATITE PAŽNJU

OVO JE BILO OMILJENO JELO PAPINIH ČUVARA: Voleli su ga i bivši i SADAŠNJI, U ROKU OD 15 minuta je na STOLU (FOTO)

Parmiđana, onako kako je najviše voli 110 papinih vojnika pravi se od režnjeva pohovanog plavog patlidžana koji se prelije sokom od paradajza i mocarelom, i zapeče 15 minuta

Objavljeno: 15:06h

Parmiđana, plavi patlidžan sa parmezanom, omiljeno je jelo Švajcarske garde, vojnika koji obezbeđuju papu u Vatikanu, otkrio je glavni kuvar gardista David Gajser u novom kuvaru “Prijatno”.

Gajser (24) je, kako prenosi Beta, u kuvaru obelodanio trenutni meni gardista i jela inspirisana onim što su volele bivše, kao i sadašnji papa.

Parmiđana, onako kako je najviše voli 110 papinih vojnika pravi se od režnjeva pohovanog plavog patlidžana koji se prelije sokom od paradajza i mocarelom, i zapeče 15 minuta.

Plavi patlidžan
foto: Profimedia

“Ovo jelo često jedemo ovde”, rekao je Gajser u intervjuu koji je dao u kuhinji kantine Švajcarske garde, gde su većina kuvarica poljske igumanije.

U nedeljnom meniju koji visi na zidu kantine preovlađuju italijanska jela, poput rižota, špageta sa četiri vrste sira i tortelina, ali mogu se naći i jela specifična za severnu Evropu, kao što su kobasice i kiseli kupus.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.