ZBOG 1 GREŠKE VAM PROPADA KROMPIR SALATA: Ovo OBAVEZNO morate da URADITE sa KROMPIROM
Krompir salata, Foto: Printscreen/Youtube/ Hanuma kocht - Hanumina kuhinja

poslušajte

ZBOG 1 GREŠKE VAM PROPADA KROMPIR SALATA: Ovo OBAVEZNO morate da URADITE sa KROMPIROM

To može biti običan majonez ili kisela pavlaka, nezaslađeno kiselo mleko ili biljno ulje

Objavljeno: 19:10h

Salata od krompira je jedna od najčešćih jela u evropskoj kuhinji. Glavni sastojak jela jeste kuvani krompir, koji se dopunjuje sa drugim namirnicama (marninirani krastavčići, jaja, luk, slanina, itd.)

Svi drugi sastojci se obično seku na kockice i mešaju se sa dodacima. To može biti običan majonez ili kisela pavlaka, nezaslađeno kiselo mleko ili biljno ulje.

Krompir salata
foto: Printscreen/Youtube/ Hanuma kocht - Hanumina kuhinja

Ako salati dodate topao krompir, onda će dodatak biti bolje apsorbonan. Salata od krompira može da bude i garnir jelima sa mesom ili ribom.

Da biste napravili salatu od krompira, potrebna vam je šerpa ili činija, gde ćete iseckati sve sastojke za salatu, nož, rende i daska za sečenje. Servirajte salatu u obličnim činijama.

1 / 5 Foto: Printscreen/Youtube/ Hanuma kocht - Hanumina kuhinja

Za pravljenje krompir salate se preporučuje da se uzme krompir koji se ne raspada tokom kuvanja. Isečene kockice ne terba da gube oblik. Možete da skuvate krompir i da ga stavite u frižider, da bi postao još tvrđi.

Krompir se može kuvati sa kožicom ili bez. U prvom slučaju, krompir će biti manje skuvan, što je bolje za salatu. Ostali sastojci ne iziskuju posebnu pripremu, osim jaja, koja treba d se skuvaju, a ostalo povrće da se iseče na kockice.

Klasična salata od krompira

krompir - 500 g

luk - 1 glavica

Krompir salata
foto: Printscreen/Youtube/ Nadica-just my way

peršun - 0.5 veze

sok od limuna - 1 kašika

maslinovo ulje - 2 kašike

Skuvajte krompir u posoljenoj vodi, a prethodno ga operite i sipajte hladnu vodu, koja treba da pokrije krompir. Kuvajte ga, sve dok možete da ga probodete viljuškom. Kada se malo hladi, ogulite ga i isecite na velike kocke.

Isecite luk (praziluk, mladi luk), peršun sitno, pa ih dodajte krompiru. Dodajte so po želji, maslinovo ulje i sok od limuna, pa dobro promešajte. Možete sok od limuna zameniti sa običnim ili balzamiko sirćetom.

(Espreso/Bonapeti.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.