SAVET
RETKO KO ZNA DA JE OVO NAJBOLJE VREME ZA KISELJENJE KUPUSA: Naredne GODINE ćete ga SPREMATI samo TAD
Međutim, malo ko zna kada je pravo vreme da se ukiseli
Svaka domaćica sprema zimnicu od kiselog kupusa.
Postoje razni recepti, od onih starinskih, pa do nekih novijih.
Međutim, malo ko zna kada je pravo vreme da se ukiseli.
Pored toga što je veoma ukusan, kiseli kupus je izuzetno zdrav. Pravi je izvor vitamina.
Ukoliko želite da napravite najlepši kiseli kupus, pored dobrog odabira namirnica za pripremu, veoma je važni kada ćete ga staviti da se kiseli.
Preporučuje se da je najbolje vreme za kiseljenje kupusa sredina oktobra. Proces biofermentacije u kiselom kupusu zahteva da temperature budu stabilne bez previše oscilacija i to od 18 do 21 stepen. Najbolje mesto za čuvanje kupusa je u podrumu, gde nema prevelikih razlika u temperaturi, kao što nije slučaj ukoliko ga držite na balkonu.
U ovim vremenskim uslovima kupus se brzo i lako ukiseli, pa ne treba žuriti sa pripremom. Za fermentaciju kiselog kupusa obično je potrebno i do četiri nedelje, pa ako se ovaj proces odlučite krajem septembra, možete računati na to da ćete već u oktobru ili početkom novembra imati ukusan kiseli kupus koji.
(Espreso/Stvar ukusa)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!