korisno
SIGURNO NE ZNATE DA SE OVOLIKO SOLI STAVLJA U LJUTENICU: Od sada ćete samo TOLIKO DODAVATI
Ona može da se služi kao prilog mesu, a često je ljudi jedu i za doručak
Zima i hladni dani ne mogu da se zamisle bez ljutenice.
Sve žene je redovno spremaju iz godine u godinu.
Ona može da se služi kao prilog mesu, a često je ljudi jedu i za doručak.
Ono što malo ko zna jeste koliko soli se stavlja u nju kada se sprema.
Međutim, tajne originalnog recepta nikada se ne otkrivaju i proporcije začina se često pomešaju prilikom pripreme. Sve zavisi od količine, kilograma sirovih proizvoda koje ćemo koristiti u pripremi ljutenice. Ovde se radi o paradajzu, paprici, patlidžanu ili šargarepi.
Naravno, sve zavisi od vašeg ukusa, zbog čega prilikom dodavanja soli u proizvode nju treba dodavati malo i postepeno uz dobro mešanje ljutenice i zatim je obavezno probajte, pa po ukusu prosudite koliko želite da bude slana i da li će biti ukusna. Imajte na umu da se jaki začini uvek mogu dodavati jelima, ali je vrlo teško popraviti kada ste ih presolili.
Na ovim vrstama sirovih proizvoda u ukupnoj količini od 20 kilograma, količina soli koja se dodaje ljutenici iznosi oko 3 kašike.
(Espreso/Stvar ukusa)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!