OTKRIVENO! POZNATOM GLUMCU LEKARI PROGNOZIRALI JOŠ 10 GODINA ŽIVOTA: Krio da ima strašnu BOLEST
Majkl Džej Foks, Foto: Printscreen/youtube

ŠOK

OTKRIVENO! POZNATOM GLUMCU LEKARI PROGNOZIRALI JOŠ 10 GODINA ŽIVOTA: Krio da ima strašnu BOLEST

Glumac Majkl Džej Foks dobio je počasnog Oskara za rad na prikupljanju 1,5 milijardi dolara za istraživanje Parkinsonove bolesti

Objavljeno:

Glumac Majkl Džej Foks, dobio je počasnog Oskara za rad na prikupljanju 1,5 milijardi dolara za istraživanje Parkisonove bolesti. Publika ga pamti po TV komediji "Porodične veze" 1980-ih i filmovima "Povratak u budućnost".

Međutim, njegov život obeležila je upravo Parkinsonova bolest, dok je 1991. godine Majkl iznenada osetio neobične simptome.Prvo je došlo povremeno podrhtavanje ruke, a zatim cele ruke i ramena. Lekari su mu tada saopštili da mu je ostalo oko 10 godina života, a ubrzo se povukao iz glume.

"Ponizno stojim ovde prihvatajući vašu dobrotu", rekao je kanadski glumac na dodeli godišnjih Guvernerovih nagrada. Glumac je istakao da je najteži deo njegove dijagnoze bio "boriti se s neizvesnošću" i da je svoju dijagnozu držao u tajnosti godinama jer "nije znao može li se publika smejati ako zna da se mučim".

Ipak, za Majka danas kažu da je fenomen, budući da se veoma brzo prilagodio bolesti i živi sa njom kao da se ništa ne dešava. Veliku podršku pružala mu je supruga.

Njegova supruga, Trejsi Polan je njegov oslonac u životu. Ona mu daje snagu, razlog da se bori. Međutim, oboje zaslužuju orden zbog toga jer su u braku opstali trideset i kusur godina.

Počeli su da se zabavljaju davne 1985. godine. Te godine su zajedno igrali u jednoj seriji i to zaljubljeni par. Trebalo im je dve godine da vezu ozvaniče. Venčali su se 1988. godine, da bi se već 1991. godine bolest nadvila nad njihov srećan, bračni život.

Ipak, Trejsi je uvek bila uz njega i nikada nije pomislila da ga napusti. "Za nas je normalno da ostanemo zajedno tokom teškog perioda. Odrasli smo taj momenat kad smo saznali za bolest", rekla je ona.

Tokom jednog intervjua kod Opre, Majkl je rekao:

"Ponekad kad pogledam Trejsi imam dva osećaja: Jedan je da ona postaje lepša svaki dan; i još važniji kad pogledam sebe i kažem: "Pametan si ti, dečko. Napravio si dobar izbor!"

Glumac sada ima 61 godinu, dobio je humanitarnu nagradu Jean Hersholt od upravnog odbora Akademije filmskih umetnosti i nauka koja dodeljuje Oskare, a svoju dijagnozu pretvorio je u hrabru misiju.

"Groznu dijagnozu pretvorio je u hrabru misiju", rekao je glumac.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.