SINOĆ SU SVI BRUJALI O NATAŠI NINKOVIĆ I NEBOJŠI DUGALIĆU: Pojavili se ZAJEDNO (FOTO)
Nataša Ninković, Foto: Printscreen/Instagram/natasaninkovic

paŽnja

SINOĆ SU SVI BRUJALI O NATAŠI NINKOVIĆ I NEBOJŠI DUGALIĆU: Pojavili se ZAJEDNO (FOTO)

U glumačkoj podeli su i Aleksandar Srećković, Radmila Živković, Aleksandra Nikolić, Ivana Šćepanović, Branislav Lečić, Vučić Perović, Petar Strugar, Danilo Lončarević, Jovan Jovanović, Ognjen Malušić, Nemanja Stamatović, Bogdan Bogdanović i Dragan Sekulić

Objavljeno:

Šekspirova tragedija „Magbet“ izvedena je sinoć na Velikoj sceni nacionalnalnog teatra u režiji Jagoša Markovića.

Naslovna uloga poverena je maestralnom Nebojši Dugaliću, a njegovu partnerku Ledi Magbet odigrala je prvakinja Drame Nataša Ninković. Publika je ceo ansambl nagradila burnim aplauzom.

U glumačkoj podeli su i Aleksandar Srećković, Radmila Živković, Aleksandra Nikolić, Ivana Šćepanović, Branislav Lečić, Vučić Perović, Petar Strugar, Danilo Lončarević, Jovan Jovanović, Ognjen Malušić, Nemanja Stamatović, Bogdan Bogdanović i Dragan Sekulić.

Šekspirove stihove je za scenski govor uobličila profesorka Ljiljana Mrkić Popović, a kostime je kreirala Lana Cvijanović.

Nebojša Dugalić
foto: Damir Dervišagić

Ovo je najkraća Šekspirova drama napisana 1606. u Engleskoj, a prvi put objavljena 1623. godine. Radnja je smeštena u srednji vek, i odigrava se na raznim lokacijama u Škotskoj, i kratko u Engleskoj. Glavna tema je nekontrolisana ambicija koja podstiče Magbeta, vrhovnog zapovednika u kraljevoj armiji, i njegovu ženu ledi Magbet, da ubiju škotskog kralja Dankana i uzurpiraju presto. Osećaj griže savesti doći će im glave oboma.

Premijernom izvođenju na Dan Narodnog pozorišta u Beogradu prisustvovali su Miodrag Tabački, Vojin Ćetković, Dragan Bujošević, Matija Bećković, Božo Koprivica, Milorad Vučelić, Mira Adanja Polak, Miloš Latinović, Irena Popović Dragović, Dragan Bujošević, Nebojša Bradić, Božidar Đurović, Vanja Ejdus, Igor Đorđević, Željko Hubač, Aleksandar Gajšek…

Repriza je 23. novembra, u 19. 30 časova.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.