OVO JE NEIZOSTAVNA TORTA SVIH SLAVSKIH TRPEZA, A IMA I POSEBNO IME: Zbog njene RASKOŠI mnogima je u TOP 5 (FOTO)
Rozen torta, Foto: Printscreen Youtube

obratite pažnju

OVO JE NEIZOSTAVNA TORTA SVIH SLAVSKIH TRPEZA, A IMA I POSEBNO IME: Zbog njene RASKOŠI mnogima je u TOP 5 (FOTO)

Izdašna, sočna, puna oraha, raskošnog ukusa... Verujemo da je mnogima rozen u top 5 slavskih kolača!

Objavljeno: 11:04h

Sastojci:

pakovanje kora za rozen tortu 300 g šećera 150 ml vode 250 g maslaca 400 g mlevenih oraha

Za glazuru:

250 g šećera u prahu

četiri kašike vode malo crvene boje za kolače

Priprema:

Rozen torta
foto: Printscreen Youtube

Šećer i vodu pomešati u šerpi, kuvati dok ne proključa, pa dodati omekšali maslac. Mešati dok se ne istopi, skloniti sa vatre, dodati orahe i sve dobro sjediniti. Dobijenom smesom premazati kore i složiti tortu (poslednju koru ne filovati). Prekriti papirom za pečenje, odozgo pritisnuti knjigom i staviti u frižider da prenoći. Sutradan izmiksati šećer u prahu sa vodom i bojom za kolače, premazati tortu, vratiti u frižider da se glazura stegne, pa seći na štanglice i poslužiti.

Uživajte!

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.