OVA PITA SE ČESTO JELA U JUGOSLAVIJI, A SAD JE SKROZ ZABORAVLJENA: Nosi ČUDNO ime koje se odmah ureže u pamćenje
Pita, Ilustracija, Foto: Printscreen

isprobajte ako niste

OVA PITA SE ČESTO JELA U JUGOSLAVIJI, A SAD JE SKROZ ZABORAVLJENA: Nosi ČUDNO ime koje se odmah ureže u pamćenje

Brz, ukusan i jednostavan predlog za večeru. Prijatno

Objavljeno:

Ukoliko niste probali banatsku ladnjaču, jednu od najstarijih pita, sada je pravo vreme.

Sastojci

Za testo:

2 jajeta

200 g brašna

3,5 dl kisele vode

1 kašičica soli

I još:

4 srednja srednja krompira

po potrebi so

Priprema

Umutiti žicom jaja, dodati vodu, brašno i so. Dobro izmešati da nema grudvica (dobijena smesa je malo gušća od smese za palačinke).

Krompir oljuštiti i iseći na tanke kolutove. Nauljiti pleh, poređati dva reda krompira, posoliti, pa preko krompira preliti prethodno umućeno testo.

Peći u zagrejanoj rerni na 220 C oko 25 minuta, dok ne porumeni.

Služiti uz neki mlečni proizvod ili ajvar. Prijatno.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.