Znate li šta je metoda 10-3-2-1-0? Bez premca je za kvalitetan san (VIDEO)
San, Foto: Profimedia

važno

Znate li šta je metoda 10-3-2-1-0? Bez premca je za kvalitetan san (VIDEO)

Loš san ili nedostatak istog svakako može da utiče na kvalitet života.

Objavljeno: 23:28h

Danas postoji čitav niz prirodnih preparate, ali retko koji garantuje čvrst san. Ipak, postoje načini i metode koje vam mogu pomoći, a jedna od njih je 10-3-2-1-0, koja će vas uvesti u kvalitetan san.

Kako navodi National Health Service, loš san doprinosi riziku od bolesti poput gojaznosti, dijabetesa tipa 2, kardiovaskularnih bolesti, Alzheimerove bolesti te anksioznoti i depresije. Iz tog razloga stručnjaci pokušavaju smisliti inovativne ideje koje će ljudima pomoći da bolje spavaju. Lekarka Džes Andrade iz Bostona objašnjava svoju 10-3-2-1-0 metodu.

Broj 10 se odnosi na to da ne pijete kofein najmanje 10 sati prije nego što odete na spavanje. Kada je reč o drugom koraku, trebali biste prestati jesti i piti alkohol najmanje tri sata pre spavanja kako biste smanjili refluks kiseline. S obavljanjem poslovnih zadataka ili domaćih zadaća biste trebali prestati dva sata pre spavanja. Naposletku, isključite sve ekrane, uključujući telefone, tablete i televizor sat vremena pre odlaska u krevet.

(Espreso/Krstarica)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.