SJAJNO
JAKA LEKOVITA SUPA ZA PORODIČNI RUČAK: Ako na OVAJ NAČIN spremite domaću pileću supicu, biće DELOTVORNA
Probajte je
Sjajna je za ručak kada su hladni dani u pitanju.
Sastojci
500 g pilećeg mesa veza zeleni 1 crn luk so i biber suvi začin domaća rezanca
Priprema:
Očistiti zelen i ucelo je staviti u lonac sa hladnom vodom.
Dodati piletinu isečenu na komade.
Crni luk oljuštiti, iseći na pola pa zapeći na parčetu alu-folije na vrućoj ringli.
Dodati luk u vodu i staviti na jaku vatru da što pre provri pa smanjiti temperaturu i kuvati polupoklopljeno na tihoj vatri. Posolite i pobiberite.
Kad meso i zelen omekšaju, izvadite i iseckajte.
Zakuvajte rezanca u supi, pa kad omekšaju, vratite povrće i piletinu.
Doterajte ukus dodajući suvi začin.
Služite vruće, posuto peršunovim listom.
Ko želi, može se dodati i malo limunovog soka u svoj tanjir.
Eksperimentišite i sa drugim dodacima - iseckajte malo vlasca, sveže ljute papričice ili dodajte kuvani krompir ili jaje - dobićete kompletan ručak.
(Espreso)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!