IDEJE ZA SLAVSKU TRPEZU: Ovo je 5 SALATA koje se NAJBRŽE prave, a idu uz SVAKO JELO!
Slavska trpeza, Foto: Zorana Jevtić

ideje za slavsku trpezu

IDEJE ZA SLAVSKU TRPEZU: Ovo je 5 SALATA koje se NAJBRŽE prave, a idu uz SVAKO JELO!

Ideje za slavsku trpezu

Objavljeno:

Vreme je slava, a svaku slavsku trpezu možete obogatiti ukusnim salatama, koje su idealne za zimske slave. Bogate i jake, sigurno će oduševiti vaše goste.

Recept za pileću salatu sa kikirikijem 350 g pilećeg filea 200 g kisele pavlake 150 g majoneza 100 g pečenog kikirikija 100 g susama 1 kašičica senfa 4-5 kiselih krastavčića Prvo obarite piletinu i iseckajte na kockice kad se prohladi. Susam na suvo propržite par minuta da blago porumeni, ali ne previše da ne postane gorak. Kikiriki u blenderu usitnite, a krastavčiće sitno iseckajte. Sve sastojke sjadinite. Ako niste uzeli pečeni slani kikiriki onda posolite. Ako je kikiriki slan, onda dodajte malo soli po ukusu.

Recept za brzu salatu sa kačkavaljem 100 grama susama, 250 grama praške šunke ili salame po želji 200 grama kačkavalja, 1 čaša kisele pavlake od 400 grama Propržiti susam na tiganju, pa pomešati sa ostalim sastojcima.

Recept za karfiol salatu 1 glavica karfiola 3 kuvana jajeta kisela pavlaka ulje šećer sirće so mirođija po želji

Karfiol
Karfiolfoto: Printscreen/Youtube/Kruna VD

Karfiol podeliti na cvetove, pa obariti u slanoj vodi. Dobro ga ocediti i staviti u činiju. U dublju posudu staviti ulje, so, sirće, malo šećera i pavlaku, sve dobro izmešati i preliti karfiol. Iseckati barena jaja i promešati. Ukrasiti mirođijom.

Recept za salatu sa šunkom i sirom 400 grama sira 6 kašika kisele pavlake 300 grama šunke 4 kisela krastavčića 1 veza peršuna

Iseckati šunku, krastavčiće i peršun. Pomešati sir i pavlaku, pa izgnječiti da se dobije ujednačena masa. Dodati naseckane sastojke pa promešati.

Recept za kukuruz salatu 2 jajeta 200 grama kikirikija 200 grama majoneza 200 grama kisele pavlake 400g kukuruza šećerca 50 grama susama

Jaja obariti, belanca iseckati, a žumanca izmrviti. Susam kratko propržiti dok ne dobije braon – zlatnu boju i ostaviti da se prohladi. Kikiriki sitno iseckati. U velikoj činiji sjediniti sve sastojke i začiniti.

(Espreso / Magazin Novosti)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.