IDEJA ZA LAGANI RECEPT!
RECEPT ZA PRAVU MEDITERANSKU SALATU: Za ČETVOROČLANU PORODICU, jedan sastojak je NEIZOSTAVAN!
Osvežavajuća salata puna začina i mediteranskog ukusa spoj je piletine, letnjeg sezonskog povrća i osvežavajućeg dresinga.
Sastojci za četri osobe:
Dresing
- 2 kašičice maslinovog ulja
- 4 kašičice limunovog soka
- 2 kašičice vode
- 2 kašičice crvenog vinskog sirćeta
- 2 kašičice sveže naseckanog peršuna
- 2 kašičice suvog bosiljka
- 2 češnja izgnjeckanog luka
- 1 kašičica suvog origana
- 1 kašičica soli
- Biber po ukusu
Salata:
- 500 grama pilećih prsa
- 1 kašika maslinovog ulja
- 200 grama zelene salate
- 1 veći sveži krastavac
- 4 komada čeri paradajza
- 1 glavica luka
- 1 zreli avokado
- 60 grama crnih maslina
- 2 kriške limuna
Priprema za dresing:
1. Sjedinite sastojke
Pomešajte sve navedene sastojke za dresing, izlijte polovinu u plitku posudu, a ostatak stavite u frižider.
2. Marinirajte piletinu
Priprema salate:
3. Iseckajte povrće
Zelenu salatu operite, očistite i iskidajte ili iseckajte na manje komade, svež krastavac nasecite na kockice, a čeri paradajz na četvrtine. Dodajte luk a avokado isecite po dužini, uklonite košticu i kašikom izvadite meso, a zatim isecite na trakice. Masline ostavite u komadu ili iseckajte na kolutiće.
4. Ispecite piletinu
Na srednje jakoj vatri zagrijte maslinovo ulje i ispecite piletinu, otprilike 4 minute sa svake strane. Izvadite na dasku, ostavite 5 minuta da se ohladi i isecite na prutiće.
5. Poslužite
Povrće rasporedite u veću posudu, poređajte iseckanu piletinu, prelijte ohlađenim ostatkom dresinga i servirajte uz kriške limuna. Po želji rasporedite u manje posude.
(Espreso/Index)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!