NAPRAVITE DOMAĆI PRAŠAK ZA VEŠ: Odmah ćete ZABORAVITI na KUPOVNI
Veš mašina, Foto: Profimedia

sjajno

NAPRAVITE DOMAĆI PRAŠAK ZA VEŠ: Odmah ćete ZABORAVITI na KUPOVNI

Probajte, jer nakon što počnete da pravite svoje domaće, eko proizvode za čišćenje, higijenu i kozmetiku, više nikad se nećete vratiti na staro

Objavljeno: 22:16h

Uobičajeni kupovni deterdženti sadrže tenzide, fosfate i surfaktante koji su puni štetnih tvari.

Gotovo pedeset posto sadržaja deterdženata su te takozvane tvari za punjenje koje služe samo tome da deterdžent bude rastresitiji. Veštački parfemi koji se dodaju deterdžentima nemaju nikakvu korisnu funkciju osim ugodnog mirisa.

Mašina za veš, Veš mašina
foto: Profimedia

Napraviti svoj prašak za veš vrlo je jednostavno i zabavno. Probajte, jer nakon što počnete da pravite svoje domaće, eko proizvode za čišćenje, higijenu i kozmetiku, više nikad se nećete vratiti na staro.

Sastojci: 800 g mlevenoga prirodnog jačeg sapuna po vašoj želji (možete kupiti već mleveni ili sami izribati prvo na veliko rende ili u blenderu), 1 kg sode za pranje (natrijum karbonat, ne soda bikarbona), 1,2 kg boraksa, 50 g sode bikarbone, 20 kapi eteričnog ulja po želji (npr. limuna, naranče, lavande, metvice, jasmina, ruže, čajevca…)

1 / 5 Foto: Profimedia

Priprema: Pripremite sastojke, stavite ih u veliku posudu od min 5 l te sve dobro promešajte. Ukapajte u to eterična ulja i još jedanput dobro promešajte. Prespite u posudu s poklopcem. Ovaj recept je dovoljan za 3 i po kg eko praška. Ovako napravljeni deterdžent potrajaće minimalno godinu dana ako ga držite na suvom i hladnom mestu.

(Espreso/Krstarica)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.