OVAJ ŠUMADIJSKI ČAJ MOŽE DA VAS ZAGREJE U ROKU OD 5 MINUTA: Zaboravite na OBIČNU RAKIJU, OVO JE IZUM GODINE
Šumadijski čaj, Foto: Printscreen/Youtube/Milica Mihailović i Vule, Taša i Dunja

otkrivamo

OVAJ ŠUMADIJSKI ČAJ MOŽE DA VAS ZAGREJE U ROKU OD 5 MINUTA: Zaboravite na OBIČNU RAKIJU, OVO JE IZUM GODINE

Neki u kuvanu rakiju vole da ubace nekoliko klinčića - kažu da je odlično. Ako je rakija jaka, dodajte više vode. Nije loše ostaviti je da malo ključa kako bi više alkohola isparilo

Objavljeno:

Kuvana rakija idealna je za hladne zimske dane i večeri. Neki je još zovu i Šumadijski čaj, a pravi se od šljivovice. Ukoliko želite da kuvana rakija bude blaga, duže je prokuvavajte i posledično više alkohola će ispariti.

Sastojci:

4 kašike šećera

250 mililitara rakije

250 mililitara vode

Priprema vruće rakije:

U metalnu posudu stavite 4 kašike šećera da se karamelizuje, kada to postignete, skinite sa ringle pa dodajte odmah 250 mililitara rakije, jačine od 17 do 20 gradi i 250 mililitara vode. Vratite na ringlu da prokuva i da se šećer rastopi. Služiti toplo, pošto se kuvana rakija pije dok je vruća!

Neki u kuvanu rakiju vole da ubace nekoliko klinčića - kažu da je odlično. Ako je rakija jaka, dodajte više vode. Nije loše ostaviti je da malo ključa kako bi više alkohola isparilo.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.