RAKIJA JE IZ RAJA IZAŠLA: Ovako se pravi vrhunska TRAVARICA, možete je popiti i kao LEK!
Rakija, Foto: Profimedia

žestina

RAKIJA JE IZ RAJA IZAŠLA: Ovako se pravi vrhunska TRAVARICA, možete je popiti i kao LEK!

Ne treba zanemariti da je ipak u pitanju žestoko piće i u većim količinama može biti štetno

Objavljeno:

Travarica je prepoznatljiva po svom ukusu, koji je malo gorčiji, ali i po divnom mirisu

Šljivovica i loza su najpoznatije rakije, a kao što im samo ime kaže, nastaju iz šljive i loze. Posebno su popularne i razne travarice koje nastaju dodavanjem lekovitog bilja rakiji.

S obzirom na visok postotak alkohola u rakiji, s njenom konzumacijom ipak treba biti oprezan, ali mala i pravovremena količina rakije brzo će zalečiti određene zdravstvene probleme.

U rakiju se stavljaju lekovite biljke, koje se u njoj razlažu. Može se staviti pelin, žalfija, morač, anis, ruzmarin, a može da se doda i rogač, i šumsko voće.

1 / 3 Foto: Profimedia

Sastojci se properu i prosuše, zatim stavljaju u flašu i prelivaju se rakijom. Ovako napunjene flaše stoje 30 dana, a mogu i više. Nakon perioda sazrevanja spremna je za konzumiranje, a ističe se prelepim mirisom i nešto gorčim ukusom.

Ovako pripremljena travarica pije se kalo lek, obično za bolje varenje, pre obroka. Ne treba zanemariti da je ipak u pitanju žestoko piće i u većim količinama može biti štetno. Pravilno doziranje je 1-2 čašice. Osim za varenje dobra je i za cirkulaciju i masažu.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.