OVO JE NAJVEĆA OPASNOST KOJA VAM PRETI AKO POJEDETE ZMAJEVO VOĆE: Sadrži POGUBNU stvar
Zmajevo voće, Foto: Printscreen Youtube

paŽnja

OVO JE NAJVEĆA OPASNOST KOJA VAM PRETI AKO POJEDETE ZMAJEVO VOĆE: Sadrži POGUBNU stvar

Zmajevo voće sadrži 15% preporučene dnevne doze vitamina C, koji jača imuni sistem, stimuliše proizvodnju kolagena i poboljšava apsorpciju gvožđa

Objavljeno: 11:38h

Zmajevo voće je puno vitamina i minerala koji su potrebni našem telu za pravilno funkcionisanje.

Zmajevo voće sadrži 15% preporučene dnevne doze vitamina C, koji jača imuni sistem, stimuliše proizvodnju kolagena i poboljšava apsorpciju gvožđa.

Kada je reč o mineralima, ovo voće sadrži kalcijum, gvožđe, magnezijum i fosfor, zbog čega je dobro za zdravlje krvi i mišićno-koštanog sistema. Ima veoma nisku kalorijsku vrednost i brzo vas zasiti, zbog čega se preporučuje svima koji su na dijeti i žele da se otarase viška kilograma.

Zmajevo voće je bogato i vlaknima, zahvaljujući kojima poboljšava rad creva, a takođe je odličan prirodni izvor omega-3 masti, esencijalnih masnih kiselina i vitamina B. Sadrži antioksidante, ima diuretička i drenažna svojstva koja sprečavaju zadržavanje tečnosti.

Zmajevo voće poboljšava zdravlje kože i kose – čini kožu elastičnijom i mekšom, a kosu sjajnijom. Ova voćka se preporučuje i deci i odraslima, međutim jedna grupa ljudi treba da je izbegava - dijabetičari.

Naime, zmajevo voće uglavnom sadrži glukozu, dok je procenat fruktoze i saharoze veoma mali, pa ga dijabetičari ne bi trebalo da jedu.

Zmajevo voće se često pravi sok, a evo recepta:

Prerežite voće na pola. Odvojite pulpu kašikom i stavite je u mikser. Dodajte 3-4 kašike šećera od cele trske. Pokrijte vodom. Dobro promešajte, pa procedite (cediljku stavite preko flaše do pola napunjene vodom). Zmajsko voće je puno vitamina i minerala koji su potrebni našem telu za pravilno funkcionisanje.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.